RECEPT: asperges in bladerdeeg met honing en brie en amandelnoot schaafsel
Met haasjes van ree en cranberry saus
AANTAL PERSONEN: 6
TOTALE BEREIDINGSTIJD : 50 minuten
VOOR DE ASPERGES IN BLADERDEEG:
BENODIGDHEDEN IN DE KEUKEN:
- Oven
- Bakpapier
- Bakplaat
- Keuken kwastje
- Schaaltje voor ei
- Schiller (voor de witte asperges)
- Snijplank
- keukenmes
INGREDIENTEN:
- 12 witte en 12 groene asperges, je kan ook voor de mini’s kiezen dan heb je het dubbele nodig
- 6 plakjes roomboter bladerdeeg
- Honing
- 125 gram brie
- Amandel schaafsel
- 2 eierdooiers
- Peper en zout
BEREIDING:
- Laat het bladerdeeg ontdooien in de koelkast, beste is 10 minuten
- Doe de oven aan op 180 graden C
- Leg het bakpapier op de bakplaat
- Verdeel de bladerdeeg over de bakplaat
- Snij van de witte asperges 1,5 cm van de onderkant, bij de mini hoeft dit niet.
- Schild de witte asperge twee keer, als je het 1 keer doet kunnen ze bitter smaken
- Snij ze door zodat ze in de lengte van het bladerdeeg zijn, snij ze dan nog eens in de lengte door.
- Snij de groene asperges ook op maat van het bladerdeeg
- Leg de groene en witte asperges in het midden van het bladerdeeg
- Leg daar overheen brie
- Schenk hier een beetje honing over
- Peper en zout naar smaak
- Vouw het bladerdeeg dicht
- Draai het pakket je om zodat de gladde zijde boven is
- Klop de eierdooier en smeer de pakketjes in
(eierdooier omdat meer goudbruin kleurt dan met eigeel erdoor)
- Plaats de bakplaat met de pakketjes in de oven
- Na 15-22 minuten als het bladerdeeg goudbruin van kleur is, zijn de pakketjes klaar
VOOR DE HAASJES & CRANBERRYSAUS
BENODIGDHEDEN IN DE KEUKEN:
- Braadpan
- Vleestang
- Theelepel
- Snijplank
- Aluminium folie
- Keukenmes
INGREDIENTEN:
- potje cranberry’s
- 6 haasjes van grofwild
- p/z
BEREIDING:
- braad de haasjes rondom bruin
- gaar door tot kerntemperatuur van 55 graden
- laat 5 minuten rusten in aluminium folie
- schep 12 tl cranberry in een bakje
- giet het braadvocht hierover en roer door elkaar
Serveertip:
Je kan de pakketjes schuin doorsnijden en deze op een plank serveren.
Dit gerecht kan je ook op BBQ maken
Snij de haasje in 1 cm plakjes en leg snijkant naar boven
GENIET ERVAN!
BIJ VRAGEN MAIL JE EVEN NAAR :
BUITENHUIS@DE JAGENDEKOK.NL