fbpx Skip to main content
search

RECEPT: asperges in bladerdeeg met honing en brie en amandelnoot schaafsel

                  Met haasjes van ree en cranberry saus

 

AANTAL PERSONEN: 6

 

TOTALE BEREIDINGSTIJD : 50 minuten

 

VOOR DE ASPERGES IN BLADERDEEG:

 

BENODIGDHEDEN IN DE KEUKEN:

  • Oven
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Keuken kwastje
  • Schaaltje voor ei
  • Schiller (voor de witte asperges)
  • Snijplank
  • keukenmes

 

INGREDIENTEN:

  • 12 witte en 12 groene asperges, je kan ook voor de mini’s kiezen dan heb je het dubbele nodig
  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg
  • Honing
  • 125 gram brie
  • Amandel schaafsel
  • 2 eierdooiers
  • Peper en zout

 

BEREIDING:

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien in de koelkast, beste is 10 minuten
  2. Doe de oven aan op 180 graden C
  3. Leg het bakpapier op de bakplaat
  4. Verdeel de bladerdeeg over de bakplaat
  5. Snij van de witte asperges 1,5 cm van de onderkant, bij de mini hoeft dit niet.
  6. Schild de witte asperge twee keer, als je het 1 keer doet kunnen ze bitter smaken
  7. Snij ze door zodat ze in de lengte van het bladerdeeg zijn, snij ze dan nog eens in de lengte door.
  8. Snij de groene asperges ook op maat van het bladerdeeg
  9. Leg de groene en witte asperges in het midden van het bladerdeeg
  10. Leg daar overheen brie
  11. Schenk hier een beetje honing over
  12. Peper en zout naar smaak
  13. Vouw het bladerdeeg dicht
  14. Draai het pakket je om zodat de gladde zijde boven is
  15. Klop de eierdooier en smeer de pakketjes in

(eierdooier omdat meer goudbruin kleurt dan met eigeel erdoor)

  1. Plaats de bakplaat met de pakketjes in de oven
  2. Na 15-22 minuten als het bladerdeeg goudbruin van kleur is, zijn de pakketjes klaar

VOOR DE HAASJES & CRANBERRYSAUS

BENODIGDHEDEN IN DE KEUKEN:

  • Braadpan
  • Vleestang
  • Theelepel
  • Snijplank
  • Aluminium folie
  • Keukenmes

 

INGREDIENTEN:

  • potje cranberry’s
  • 6 haasjes van grofwild
  • p/z

 

BEREIDING:

  • braad de haasjes rondom bruin
  • gaar door tot kerntemperatuur van 55 graden
  • laat 5 minuten rusten in aluminium folie
  • schep 12 tl cranberry in een bakje
  • giet het braadvocht hierover en roer door elkaar

 

Serveertip:

Je kan de pakketjes schuin doorsnijden en deze op een plank serveren.

Dit gerecht kan je ook op BBQ maken

Snij de haasje in 1 cm plakjes en leg snijkant naar boven

 

 

GENIET ERVAN!

BIJ VRAGEN MAIL JE EVEN NAAR :

BUITENHUIS@DE JAGENDEKOK.NL