Overig Wild – Verwilderde Kat

Alles over de verwilderde kat.

Verwilderde Kat

Niet te verwarren met de Wilde Kat ! Deze soort is beschermd.

Er zijn mensen die hun lieve poes naar het bos brengen als de vakantie voor de deur staat. Mat die lafhartige daad sparen ze de kosten en de last van een asiel of logies bij vrienden. De meeste van die gedropte katten krijgen het hard te verduren en sterven van de honger. De sterksten onder hen zullen echter overleven en de tocht naar de huizen niet meer ondernemen. Door hun instinct gedreven worden die katten geduchte rovers in de vrije wildbaan. Ze ontwikkelen zich tot echte vernielers en brutale vleeseters. Van het ogenblik dat ze de treurfase voorbij zijn en de knepen van het roversvak onder de scherpe klauwen hebben, kunnen verwilderde katten echte ravages aanrichten.
De katten kunnen geduldig uren zitten wachten bij de ingang van een konijnenwentel om de niets vermoedende konijntje één voor één te doden. Sommigen van deze katten groeien boven hun normale gewicht uit (tot 7 kg) en kunnen met gemak een volwassen haas of konijn de baas.
Ze passen zich uitstekend aan in hun verwilderde staat. Ze nemen snel toe in aantal en worden zo sluw als andere predatoren zoals bunzing, hermelijn en vos.

Nog geen vergunning?

Jachtexamen.be is de online leeromgeving voor de jacht, de optimale examenvoorbereiding.