Hunting Habitat – Fotografie

Een selectie van de beste natuurfotografen.

Fotografie

Tijdens onze zoektochten in de natuur en op het net komen we af en toe echt interessante foto’s tegen.

Hier een selectie van de beste series.

Fotografie Robert-Jan Asselbergs

Mijn naam is Robert-Jan Asselbergs (47). Ik woon in Halsteren op de mooie “Brabantse Wal”.waar Brabant Zeeland kust. Een prachtig gebied waar veel reewild zit. Reewild heeft wel mijn voorkeur om te fotograferen maar patrijzen of rammelende hazen vind ik ook prachtig. Ook jachthonden vind ik leuk om te fotograferen en ik ga regelmatig met de camera mee op jacht. Soms ook met geweer maar ik denk dat ik toch de voorkeur geef aan de camera. Ik vind het leuk om de sfeer van de jacht vast te leggen. Verder heb ik een eigen website www.robert-janasselbergs.nl en ben ik te vinden op facebook waar ik mijn meeste recente foto’s deel.

Kelly Kutterik

Ik ben Kelly Kutterik, 28 jaar, wonend in het buitengebied van Almelo, kom uit een jagers familie waar het begon met mijn overgrootvader die als rijksveldwachter werkte in omgeving Zwolle. Mijn opa werd jachtopzichter in omgeving Dalfsen, mijn vader is jachtopzichter/Boa in Almelo en met nog zeven jagers in onze familie kon ik natuurlijk niet achterblijven en ben ik zelf afgelopen November ’19 begonnen met de jacht cursus. Als kind ging ik al mee op jacht en raakte met dit  “virus“ besmet, Op latere leeftijd mocht ik ook mee op drijfjachten, zo raakte ik verwikkeld in de wereld van de jacht. Het is natuurlijk niet alleen jacht, ook zoek ik samen met mijn mijn vader, broer en zus in het voorjaar wanneer de eerste reekalveren worden geboren en de boeren gaan grasmaaien, naar reekalveren, om ze te redden van de maaier. Wij zijn dan ook super trots wanneer we weer een aantal reekalveren hebben gevonden en deze in veiligheid hebben kunnen brengen. Omdat mij de reekalveren zo interesseert ben ik eind 2016 gestart met een officiële stichting/opvang genaamd, “Stichting Reeënopvang Twente“. Toen der tijd begon ik ook met mijn fotografie hobby. Dit beviel zo goed dat ik ook gevraagd werd om foto’s te maken van families, baby’s, feestjes etc. Maar mijn grootste interesse ligt bij de natuur. Ik kan uren op een hoogzit zitten om reeën, hazen vogels en andere wildsoorten te fotograferen. Mede door dit alles kreeg ik de interesse om de jachtcursus te gaan volgen en mij actief in te zetten voor de jacht en wild beheer. Ik hoop dat ik na het behalen van mijn diploma, net als mijn voorouders, en de rest van de familie mij nuttig kan maken voor de natuur en jacht en beheer mag uit oefenen.

Om mijn foto’s te bekijken verwijs ik u door naar:
www.facebook.com/kellykutterikphotography
www.kellykphotography.wixsite.com/kellyphotography

Vintage foto’s

Enkele foto’s uit de oude doos

We beginnen met een pelsjager met veel geluk, alleszins te zien aan de konijnepootjes aan zijn voorgevel. En de vellen bovenaan zijn denkelijk niet verkoopbaar gebleken wegens stukgeschoten. Hopelijk ergens in een koude streek, anders denkelijk flinke geur ‘s zomers.

Deze mannen leven duidelijk wel in een koude streek. Ijzig ook, zie maar naar de kettingen op de wielen. Ook lekker warm om een hert te gebruiken als plaid over je benen (zie vooraan in de auto).

5 jagers, 5 herten.
Je moet wel goed tellen om ze allemaal te vinden. Wel spaarzame mannen, 1 auto en 1 geweer (althans op de foto).

Deze mannen zijn zeer slim. Ten eerste na de jacht en het dood-drinken van het wild laten deze heren van stand zich door hun chauffeur voeren. En bemerk ook de wel kunstige manier om het wild rond de koplampen te binden.

En deze man is zeer voorzichtig. Ten eerste gaat hij alleen jagen. Alles wat hij schiet heeft hij geraakt en dus is er geen discussie over wie raak schoot. En ook heeft hij zijn slaapzak onder zijn wild gelegd om zijn mooie auto te beschermen.

En ten slotte is deze jager met hoed zeer sterk, want er is geen auto te bespeuren en toch heeft hij twee deftige stukken meegebracht tot net buiten het cafe.

Banhoutbos – Michaël Vanden Heede

Foto’s vanuit een Vlaams Jachtrevier. Met dank aan Michaël Vanden Heede voor de fotografie.

Chicks with Guns

Onder de noemer Woman Hunters van het boek “Chicks with Guns” van Vendome Press.

Nog geen vergunning?

Jachtexamen.be is de online leeromgeving voor de jacht, de optimale examenvoorbereiding.