Over Ons

hunting.be is de internet referentie voor de Jacht in België

de nieuwssite en ontmoetingsplek voor de Belgische Jager

Project Vision & Mission

Onze visie is om van hunting.be een nieuwssite en ontmoetingsplek te maken van de jagers in België. Enerzijds via de actuele blogentries, anderzijds het creëren van een ontmoetingsplek door het verzamelen op de sitepagina’s van alle met jacht gerelateerde informatie.

Onze ambitie bestaat erin om maandelijks de volledige doelgroep van de jagers te bereiken vooral via het dagelijkse nieuws op de blog. Daarnaast trachten we ook de aspirant jagers te helpen in hun opleiding via www.jachtexamen.be.

Ons doel is om de communicatie rond jacht te verbeteren naar de jagers community, maar ook naar het grote publiek en de belangengroepen en beleidsmakers.
In eerste instantie vooral via de site, later zeker ook via nog nieuw te ontwikkelen initiatieven.

Het Hunting BE team.

Hunting.be

Het belangrijkste van hunting.be is de website. Hierin onderscheiden we volgende hoofdelementen:

Blog

Een dagelijkse portie nieuws uit de Jachtwereld.
Onze redacteur surft op het net, leest elk jachtboek, doorbladert alle tijdschriften en brengt het meest interessante nieuws, elke dag, kort, bondig en direct klaar voor u.

Referentiemateriaal

Beschikbaar maken van bestaand en nieuw referentiemateriaal rond topics zoals:

 • Jachtwild, de gekende soorten maar ook een volledige overzicht van de honden, predatoren, …;
 • Wetgeving: teksten, openingsdata, (Vlaanderen en Wallonië), …
 • Hunting tips: Een verzameling van nuttige tips rond jagen. Gevonden op het net of opgetekend bij doorwinterde jagers.
 • En verder alle jachtgerelateerde info rond Wapens, maar ook Jachthoornmuziek, Reizen, …

Voorbereiding Jachtexamen

Deze is specifiek gericht op de Aspirant Jagers die de Jachtopleiding volgen en aan het examen willen deelnemen en slagen. Dit onderdeel is ondertussen volledig opgenomen in de aparte website – Jachtexamen.be

Verschillende modules:

Redactie

De redactie van hunting.be wordt gevormd door volgende redacteurs met een passie voor de Jacht:

 • Nickolay Smet: initiatiefnemer en hoofdredacteur
 • Tom Van de Maele: Voormalig juridisch lobbyist bij FACE, redacteur juridische zaken, accountmanager voor Mikx outdoor wholesale.
 • Jules Deleersnijder: Jonge ondernemer met twee schoenenzaken te Boom, Schoenen Jules. Als kleine jongen was Jules steeds te vinden op de familiejacht in de Nederlandse polders.
 • Axel Maes: Axel is een jonge ondernemer met passie voor jacht en natuur Axel stampte in 2019 Wildax uit de grond, een online platform voor de aankoop van wild.
  Kristof Lequeu: Kristof is een fervent jager met veel revierkennis, sinds enkele jaren jaagt hij ook met de boog. Voorts vertegewoordigd hij België voor de internationale organisatie WILDJAEGER.
 • Nicolas Blyeart: Jong gepassioneerd jager als ambassadeur voor Zeiss en Sauer.
 • Michiel Van Heupen: Het brein samen met Axel Maes achter het social media account Huntingcousins. Daarnaast maken ze ook video’s en posten deze op hun youtube kanaal.