Hunting Habitat – Nieuwe Media

Ook de Jager moet mee gaan met zijn tijd.

Nieuwe Media

Version 1.0

Allereerst moet je op tijd kunnen opstaan: nuttige app hier is Clock (en de Alarm functie) en eventueel Nightstand, die je niet allen wakker maakt maar ook nog het weer aangeeft.

Na een korte check op Notes vergeet je niets (jachtverlof, model 9, geschenk voor de Jachtheer, …)

En dan op weg naar de verre Ardennen. Touring Mobilis helpt je hier verder, en vooral filevrij en vlugger, op weg.

Op weg naar de jacht kan je vooraf het weer nakijken met een aantal apps: WeatherWeather ProBuienradar.

Bij de verdeling van de posten krijg je een bijzonder locatie. Met Maps kan je er tenminste naartoe rijden of stappen.

Voor dan en dauw aangekomen moet je natuurlijk nakijken of  je wettelijk reeds mag schieten. De zonsopgang (en ‘s avonds zonsondergang) check je op met de app van Sunrise & Set.

Geen wild in zicht maar wel een fantastische zonsopgang of een interessante spin op de hoogzit, dan kan je Camera gebruiken om dit vast te leggen.

Tijdens het wachten kan je vogelgeluiden app Tjilp testen om het kwetterend vogelgeweld rondom jou te determineren.

Na een uur of twee nog geen wild gezien dan kan je natuurlijk surfen naar hunting.be om het laatste nieuws te lezen op de blog, info op te zoeken op de site of de kalender te checken.

Je hebt dan toch geschoten, en raak ! Na enig zoeken vind je de afschotplaats. Via Google earth kan je later het bij het nazoekwerk de locatie nauwkeurig aangeven.

Het wild is gevonden en samengebracht op de tableau. Om de speech van de Jachtheer wat meer luister bij te zetten kan je gebruik maken van de Jachthoorn muziek opgezocht met Safari of Firefox.

Ligt er van jou niets op het tableau, geen nood, met de Shot Simulator kan je perfect aantonen waarom je er net naast schoot.

Heb je de tableau niet gehaald, wegens volledig verloren gelopen, dan pas wordt dit nuttig de SAS Survival Guide, compleet met paddestoelen gids (eetbaar en net niet), hoe een zonnekompas maken en de volledige morse-code om te signaleren waar je bent.

Version 2.0

Solunar

Solunar™ Hunting & Fishing Times geeft je alle info voor een succesvolle jachtdag. Op basis van de astronomische data van het US Naval Observatory krijg je hier de optimale planning op basis van de zonsopgang – ondergang, de maanfase, maanstanden, en de weersvoorspellingen. Dit verder verwerkt door de Solunar Theory, daarom kost het ook 4,99 euro (?).

Primos Hunting Calls

Deze app geeft je vervangt je eendefluitje of Fiep. Althans voor het Ree, het hert en nog wat (Amerikaanse) specimen zoals de Kalkoen. Lijkt ons niet echt efficiënt, het kost dan ook maar 1,99 euro.

Hunting Light & Blood Tracker

Niet het gewone lichtje op je iPhone, maar de Outdoor versie – Hunting Light. Een groene versie voor Night vision, een blauwe versie om groene objecten beter te definiëren in het bos, en een witte versie, om … meer licht te hebben. Verder is er ook een bloedspoor zoeker die volgens de makers van de app een bloedspoor beter doen oplichten.

SAS Survival Guide

De SAS survival kit met nogal wat features:

  • een volledig boek (400 bladzijden, zo heb je nog iets te lezen als je verloren gelopen bent);
  • 16 video’s (ben je zeker dat je batterij ook vlug leeg is);
  • foto’s van eetbare en niet eetbare paddestoelen;
  • een morse code toepassing;
  • een kompas;

Moet de nuttigste zijn, want kost 5,99 euro.

Bug Spray

Deze app zend een hoge-frequentie toon uit die normale mensen niet horen, maar die muggen en andere insecten blijkbaar niet zo leuk vinden en dus op een afstand blijven. Maar misschien hoort die Ree of Hert dit toontje ook en blijft hij/zij ook wat verder weg. Dus enkel te gebruiken als je aan het vissen bent.
Efficiëntie is beperkt, want blijkbaar wil niemand er iets voor betalen en is dus FREE.

Version 3

G4ema

Deze applicatie G4EMA (voor iPhone-awaiting approval en Android) laat je toe om op het terrein je geschoten stukken te localiseren en inventariseren. Terug thuis kan je alles overzetten op Google maps. Handig om aan de landbouwer of eigenaar te tonen waar en welke bestrijding uitgevoerd werd.

Verdere instructies op YouTube: StartData transfer, …

Zello

Je kan natuurlijk nog een aparte Walkie Talkie om je nek hangen, maar waarom niet onderling afspreken met behulp van je smartphone die je toch bij je hebt. Meestal heb je er ook nog oortjes bij en lukt alles handsfree. Wie probeert Zello uit en informeert ons over zijn ervaringen ?

Nog geen vergunning?

Jachtexamen.be is de online leeromgeving voor de jacht, de optimale examenvoorbereiding.