Jachtopleiding – Jachtexamen.be

Alles over het examen.

Jachtexamen.be

Reeds bij de opstart van de hunting site, een paar jaar geleden, was er direct de aandacht voor de Aspirant Jagers. Eerst enkel met de vragenmodules, later ook met samenvattingen en bijkomende examenhulp. Gezien de omvangrijkheid van dit deel van de site en ook de technische impact (600.000 opgeloste vragen) werd reeds eerder beslist om dit apart te plaatsen.

Maar vooral de vraag vanuit de studenten, vooral ook zelfstudie, om een aparte opleiding te voorzien heeft ons de stap doen zetten naar dit nieuwe project.

Jachtexamen.be

Deze Jachtexamen Voorbereiding doet exact waar het voor staat: de Aspirant Jager voorbereiden op het officiële Jachtexamen. En dit niet enkel door het overbrengen van de nodige kennis, maar ook het verschaffen van een aangepast curriculum, een opvolging van de vooruitgang, het regelmatig testen van de kennis en zeker ook het bijbrengen van de specifieke examensituatie.

Hierbij geen claim rond “Jachtopleiding”. De bedoeling is vooral Aspirant Jagers te helpen bij hun voorbereiding voor het Jachtexamen en hun slaagkansen te verhogen. De echte Jachtopleiding tot Jager volgt later, ten dele bij de Praktijkvoorbereiding, maar vooral na het behalen van het Jachtverlof, in het veld door contact met ervaren jagers.

– e-learning

Het gekozen platform voor deze kennisopbouw is e-learning omdat onze cursisten zo op elke plaats en op elk moment kunnen studeren.

En dit met als specifieke voordelen:

  • Timing en locatie: men kan studeren, herhalen … wanneer en waar men wil
  • Een modern alternatief (nieuwe media) qua studeer omgeving
  • Simulatie van de Examenomgeving: fotovragen, proefexamens

Proefexamens

De studenten die reeds een jachtopleiding volgen (IJO of andere) of gevolgd hebben (niet geslaagd), hoeven niet de volledige Theorie te doorlopen. Specifiek daarvoor hebben we de Proefexamens, met vragenmodules samengesteld uit vragen van de vorige jaren.

Gezien de reeds gemaakte kosten voor hun opleiding is de module Proefexamen een prijsgunstige optie.

Probeer eens de proefles uit – doe de test.

Voor meer info neem gerust een kijkje op de website – Jachtexamen.be

Extra voorbereiding nodig?

Jachtexamen.be is de online leeromgeving voor de jacht, de optimale examenvoorbereiding.