Belgische chef Martijn Gobert van WouWou, een unieke locatie voor privé feestjes en workshop, maakt een Everzwijnköfte met vers naanbrood en vuurgeroosterde Salsa klaar.
Martijn Gobert is zelf ook een jager en is gespecialiseerd in open-fire cooking.
Hieronder kan je het recept vinden:
Köfte van het vuur met vers naanbrood
Ingrediënten
Naanbrood (voor 4 stuks)
- 400 g zelfrijzende bloem
- 300 g skyr of Griekse yoghurt
- 4 g zout
- 1 tl Ras El Hanout
- Look-korianderolie (voor afwerking)
Houtskoolmayonaise
- 4 preien
- 500 ml slaolie
- 2 eidooiers
- 2 el mosterd
- 2 el azijn
- Peper en zout
Mango-rode bietensalsa
- 4 rode bieten
- 1 mango
- 1 chilipeper
- Handvol raketsla
- 1 kleine radicchio
- Goede azijn
- Peper en zout
Gegrilde sla
- 2 slaharten
- Olie
Köfte
- 500 g gehakt van everzwijn
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 tl geraspte gember
- 1 kleine rode ui, fijngesneden
- Handvol verse koriander, fijngehakt
- 1 tl komijnpoeder
- ½ tl kaneel
- Peper en zout
Bereiding
- Naanbrood maken
- Meng bloem, skyr, zout en Ras El Hanout in een kom.
- Kneed het mengsel tot een soepel deeg en laat 30 minuten rusten.
- Verdeel het deeg in vier porties en rol dun uit.
- Bak ze boven open vuur tot ze goudbruin zijn.
- Bestrijk na het bakken met look-korianderolie.
- Houtskoolmayonaise
- Rooster de preien op open vuur tot ze zwart zijn.
- Laat afkoelen en mix met slaolie.
- Klop eidooiers los met mosterd en azijn.
- Voeg langzaam de gezeefde prei-olie toe, terwijl je mixt tot een mayonaise.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Salsa van mango en rode biet
- Pof de rode bieten op het vuur, laat afkoelen en snijd in blokjes.
- Grill de mango tot gekaramelliseerd, snijd in blokjes.
- Hak de chilipeper fijn en meng met biet, mango, raketsla en radicchio.
- Besprenkel met azijn, kruid met peper en zout.
- Slaharten grillen
- Halveer de slaharten en bestrijk met olie.
- Grill kort tot ze mooie strepen hebben.
- Köfte bereiden
- Meng het gehakt met knoflook, gember, ui, koriander, komijn, kaneel, peper en zout.
- Vorm worstjes en rijg op spiesjes.
- Grill boven open vuur tot ze gaar en gegrild zijn.
Serveren
Serveer de köfte op het warme naanbrood, samen met de salsa, gegrilde sla en een schep houtskoolmayonaise.
Bekijk het recept op Youtube.
Wil je meer te weten komen over WouWou, surf dan naar de website of kijk op de Facebookpagina of Instagram.
Smakelijk!