fbpx Skip to main content
search

BENODIGDHEDEN IN DE KEUKEN:

  • Oven
  • Bakplaat
  • Vershoudfolie
  • Blender
  • Braadpan
  • Soeplepel
  • Eierkwast
  • Heel scherp keukenmes
  • Snijplank
  • Spatel
  • Vormsteker
  • Weegschaal met grammen
  • Kom

INGREDIËNTEN:

  1. 1 ree lende van het vlies ontdaan (ongeveer 350 gram)
  2. 1 grote rol bladerdeeg
  3. 125 gram roomboter
  4. 350 gram kastanjechampignons
  5. 7 gram bieslook
  6. 12 gram platte bladpeterselie
  7. 5 grote sjalot
  8. 1 teen knoflook
  9. 200 gram parmaham
  10. 1 eidooier
  11. Peper en zout

BEREIDING:

 

  1. Zet de oven op ovenstand op 200 graden.
  2. Verhit de boter in de braadpan.
  3. Peper de lende rond om, en snij in tweeën.
  4. Braad deze aan elke zijde 3 minuten.
  5. Haal de lende uit de pan en zout naar smaak, laat deze tot kamertemperatuur afkoelen.
  6. Haal de steeltjes van de champignons en snij ze in plakjes, als de roomboter bruin is dan kastanjechampignons in de pan en deze op laag vuur bakken.
  7. Snij de bieslook, peterselie (ook de steeltjes), sjalot en knoflook fijn.
  8. Doe F. als het mooi is gebruind in de blender.
  9. Fruit G. aan en doe dan ook in de blender.
  10. Blend dit tot het een mooi fijn mengsel is.
  11. Doe dit terug in de braadpan en bak tot dat het meeste vocht eruit is (niet super droog)
  12. Doe K. in de kom.
  13. Leg de vershoudfolie zo dat het bladerdeeg erop kan liggen en de folie in de breedte en lengte ruim uitsteekt.
  14. Leg daar het bladerdeeg op
  15. Verdeel de parmaham, als dezelfde van de breedte van de lende. In het midden van het bladerdeeg. Het beste is als de plakjes parmaham elkaar overlappen.
  16. Smeer hier het mengsel van L. overheen
  17. Leg hierop de ree lende op elkaar in het midden
  18. Je kan nu met behulp van de vershoudfolie de bladerdeeg dicht rollen, zodat het bladerdeeg aan de zijkanten en de bovenkant overlapt.
  19. Verwijder de vershoudfolie
  20. Snij het overtollige bladerdeeg aan de zijkanten weg, het pakketje moet aan de zijkanten dicht gevouwen worden.
  21. Draai de rol om en leg deze op bakpapier op de bakplaat
  22. Het bladerdeeg wat over is kan gebruikt worden om vormpjes uit te steken, de uitgestoken vormpjes leg je op het bladerdeeg pakket
  23. Smeer het pakket in met de eierdooier, en plaats deze in de oven
  24. Na 20 minuten uit de oven
  25. 5 minuten laten rusten
  26. Snij de ree lende Wellington met het mes in gewenste plakken.

Wijntip: Antinori 2 Bruciato

GENIET ERVAN!

BIJ VRAGEN MAIL OF BEL JE EVEN NAAR :

BUITENHUIS@DE JAGENDEKOK.NL

06-51494910