BENODIGDHEDEN IN DE KEUKEN:
- Oven
- Bakplaat
- Vershoudfolie
- Blender
- Braadpan
- Soeplepel
- Eierkwast
- Heel scherp keukenmes
- Snijplank
- Spatel
- Vormsteker
- Weegschaal met grammen
- Kom
INGREDIËNTEN:
- 1 ree lende van het vlies ontdaan (ongeveer 350 gram)
- 1 grote rol bladerdeeg
- 125 gram roomboter
- 350 gram kastanjechampignons
- 7 gram bieslook
- 12 gram platte bladpeterselie
- 5 grote sjalot
- 1 teen knoflook
- 200 gram parmaham
- 1 eidooier
- Peper en zout
BEREIDING:
- Zet de oven op ovenstand op 200 graden.
- Verhit de boter in de braadpan.
- Peper de lende rond om, en snij in tweeën.
- Braad deze aan elke zijde 3 minuten.
- Haal de lende uit de pan en zout naar smaak, laat deze tot kamertemperatuur afkoelen.
- Haal de steeltjes van de champignons en snij ze in plakjes, als de roomboter bruin is dan kastanjechampignons in de pan en deze op laag vuur bakken.
- Snij de bieslook, peterselie (ook de steeltjes), sjalot en knoflook fijn.
- Doe F. als het mooi is gebruind in de blender.
- Fruit G. aan en doe dan ook in de blender.
- Blend dit tot het een mooi fijn mengsel is.
- Doe dit terug in de braadpan en bak tot dat het meeste vocht eruit is (niet super droog)
- Doe K. in de kom.
- Leg de vershoudfolie zo dat het bladerdeeg erop kan liggen en de folie in de breedte en lengte ruim uitsteekt.
- Leg daar het bladerdeeg op
- Verdeel de parmaham, als dezelfde van de breedte van de lende. In het midden van het bladerdeeg. Het beste is als de plakjes parmaham elkaar overlappen.
- Smeer hier het mengsel van L. overheen
- Leg hierop de ree lende op elkaar in het midden
- Je kan nu met behulp van de vershoudfolie de bladerdeeg dicht rollen, zodat het bladerdeeg aan de zijkanten en de bovenkant overlapt.
- Verwijder de vershoudfolie
- Snij het overtollige bladerdeeg aan de zijkanten weg, het pakketje moet aan de zijkanten dicht gevouwen worden.
- Draai de rol om en leg deze op bakpapier op de bakplaat
- Het bladerdeeg wat over is kan gebruikt worden om vormpjes uit te steken, de uitgestoken vormpjes leg je op het bladerdeeg pakket
- Smeer het pakket in met de eierdooier, en plaats deze in de oven
- Na 20 minuten uit de oven
- 5 minuten laten rusten
- Snij de ree lende Wellington met het mes in gewenste plakken.
Wijntip: Antinori 2 Bruciato
GENIET ERVAN!
BIJ VRAGEN MAIL OF BEL JE EVEN NAAR :
BUITENHUIS@DE JAGENDEKOK.NL
06-51494910