fbpx Skip to main content
search

AANTAL PERSONEN: 6
TOTALE BEREIDINGSTIJD : minimaal 2 uur*

 Zie ook bereiding, het is afhankelijk hoe goed je BBQ warmte vasthoudt

BENODIGDHEDEN:

1. BBQ met een warme en een minder warme zone
2. Schroeiplaat. Dit kan ook een bakplaat uit de oven zijn
3. Briketten of houtskool. Briketten houden de warmte beter vast
4. Aluminium folie
5. Appel of eikenhout stukken van ongeveer 10 x 10 cm of grote snippers

INGREDIENTEN :

1. Achterbout ree zonder schenkel
2. Zonnebloem olie
3. Peper en zout

BEREIDING:

Je zal misschien ervaren dat het vlees anders wordt behandeld dan niet wild vlees.
Dit komt omdat er in wild heel erg weinig vocht en vet zit, in ree zelf zit geen vet.
Hierdoor adviseer ik bv: om, na het roken, de bout af te grillen c.q. dicht te schroeien, na het roken,
zodat er geen vocht meer verloren gaat, in het vocht zit namelijk de smaak van het vlees.
Het inpakken in aluminium folie zorgt ervoor dat er tijdens de garing geen vocht verloren gaat en het
vlees extra zacht van structuur wordt.
1. Maak in je BBQ een koude en warme zone
2. Zorg dat je een temperatuur van ongeveer 80 graden hebt, in de koude zone.
3. Leg het hout op de briketten en doe alle schuiven dicht zodat er geen zuurstof bij komt
4. Bestrooi rondom met peper en zout.
Afdeppen van het vocht hoeft niet want rook hecht zich beter aan vocht.
5. Plaats deze op het warme gedeelte
6. Rook deze voor een half uur.
7. De reebout heeft nu een prachtige mooie diepbruin rode kleur
8. Verwarm de zonnebloem olie op de bakplaat
9. Schroei de bout rondom dicht
10. Verpak de bout goed in aluminium folie
11. Plaats de bout nu in de koude zone op ongeveer 80 graden
12. Wanneer de kerntemperatuur 55 graden is deze bouten de BBQ nog 10 minuten laten
rusten.