fbpx Skip to main content
search

RECEPT: PASTRAMI

DIT RECEPT IS VOOR ALLES WAAR JE PASTRAMIE VAN WIL MAKEN, HET GIWICHT MOET DAN WEL ROND DE 450 GRAM ZIJN

AANTAL PERSONEN: 4

 

TOTALE BEREIDINGSTIJD : inclusief pekelen 1 week

 

1.BENODIGDHEDEN IN DE KEUKEN:

  • Emmer of bak voor pekelbad
  • Eventueel een vijzel omdat je van sommige zaden ook het poeder nodig hebt
  • Thee -. Eetlepel
  • Weegschaal
  • Ovenschaal

 

2.INGREDIENTEN: PEKELBADMIX

  • 2 schouders van ree, 450 gram
  • 1 ltr water
  • 50 gram pekelzout
  • 2 laurier blaadjes
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 el honing
  • ½ el korianderzaad
  • ½ el mosterdzaad
  • 1tl venkelzaad
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 teen knoflook

3.INGREDIENTEN: KRUIDENMIX

  • 4 el Dijon mosterd
  • zwarte peper 10 x draaien met de molen
  • 1 tl gerookte paprika poeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl korianderzaad *
  • 1 tl venkelzaad *
  • 1 tl piment *
  • 8 jeneverbessen *

Het is van belang dat de kruiden een grove structuur hebben voor de korst. Het is daarom belangrijk dat overal waar de zaden worden gebruikt *, dat dit ook zaden en bessen zijn en niet poeder.

 

4.BEREIDING: PEKELBAD

  • Vlies de schouder
  • Verhit het water in een pan, samen met zout, suiker en honing
  • Roer dit door net zolang tot alles is opgelost
  • Zet het vuur uit en voeg alle ingrediënten van de pekelbadmix hierbij
  • Giet dit in de bak of emmer en laat het afkoelen
  • Doe de ree schouders erbij en dek dit af
  • Zet dit voor 6 dagen in de koelkast
  • Om de dag even door elkaar roeren

 

 

 

 

5.BEREIDING NA HET PEKELBAD

  • na het pekelbad is de pastrami heel zout. Spoel de pastrami daarom goed af met water
  • dep de pastrami dan goed af met een theedoek
  • een kenmerk van goede pastrami, is dat deze een relatief kruidige en zoute smaak heeft
  • tevens behoren de kruiden grove structuur te hebben
  • vijzel daarom alle kruiden van de kruidenmix die bessen en zaden zijn niet te fijn
  • smeer de pastrami in met de mosterd
  • bedek dan de bovenzijde pastrami met de kruidenmix

 

6.GARING OP DE BBQ EN OVEN

  • zorg voor een temperatuur van 110-120 graden Celsius
  • maak de pastrami vochtig om het uur met een planten spuit, of een bakje water in de oven
  • je kan ook een bak water op de kolen zetten
  • gaar deze tot een kerntemperatuur van 80 graden Celsius

dit is ongeveer 1 uur en 45 minuten

  • hij is klaar als hij mooi goudbruin is
  • pak dan de pastrami in aluminium folie
  • zo verbranden de kruiden niet en voorkom je een bittere smaak
  • gaar dan nog op dezelfde temperatuur voor 2 uur graden Celsius

Pastrami heeft een zoute smaak, dat hoort zo, je kan het eten door het in plakken te snijden en bij voorbeeld zoet zure komkommer, augurk of ingelegde ui erbij te eten.

Je kan het ook op brood doen met bijvoorbeeld ijsbergsla en truffelmayonaise

 

week houdbaar in de koelkast

 

 

 

 

LAAT HET JE SMAKEN & GENIET ERVAN!

BIJ VRAGEN MAIL JE EVEN NAAR :

BUITENHUIS@DE JAGENDEKOK.NL