Skip to main content

Ingrediënten (4–6 personen):

  • 4–6 fazantenborsten

  • 8–12 sneetjes gerookt ontbijtspek

  • Boter

Voor de vulling:

  • 2 kleine uien, fijngesnipperd

  • 100 g broodkruim

  • Kleine handvol salieblaadjes

  • 100 g gehakte kastanjes

  • Kleine handvol cranberries

  • 300 g saucijzengehakt

  • Zout en peper

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een mengkom. Voeg een klein scheutje heet water toe en meng alles goed met de hand.

  2. Test de vulling: bak een klein bolletje van het mengsel in een hete pan. Proef en voeg indien nodig extra kruiden toe.

  3. Snijd de fazantenborsten open (butterfly). Kruid de binnenkant met zout en peper.

  4. Schep wat van de vulling in het midden van elke opengevouwen borst. Vouw de borst dicht rond de vulling en rol er een sneetje gerookt ontbijtspek rond.

  5. Wrijf elk pakketje aan de buitenkant in met een klontje boter en rol het strak op in vershoudfolie. Draai de uiteinden dicht.

  6. Herhaal zodat elk pakketje in twee lagen folie zit.

  7. Pocheer de pakketjes 20 minuten in heet (maar niet kokend) water.

  8. Haal ze uit de folie en bak ze kort in gezouten boter om ze mooi te kleuren.

 

Serveren:

Snijd in plakken of serveer per stuk, heerlijk met wintergroenten of aardappelpuree.