Ingrediënten (4–6 personen):
-
4–6 fazantenborsten
-
8–12 sneetjes gerookt ontbijtspek
-
Boter
Voor de vulling:
-
2 kleine uien, fijngesnipperd
-
100 g broodkruim
-
Kleine handvol salieblaadjes
-
100 g gehakte kastanjes
-
Kleine handvol cranberries
-
300 g saucijzengehakt
-
Zout en peper
Bereiding:
-
Doe alle ingrediënten voor de vulling in een mengkom. Voeg een klein scheutje heet water toe en meng alles goed met de hand.
-
Test de vulling: bak een klein bolletje van het mengsel in een hete pan. Proef en voeg indien nodig extra kruiden toe.
-
Snijd de fazantenborsten open (butterfly). Kruid de binnenkant met zout en peper.
-
Schep wat van de vulling in het midden van elke opengevouwen borst. Vouw de borst dicht rond de vulling en rol er een sneetje gerookt ontbijtspek rond.
-
Wrijf elk pakketje aan de buitenkant in met een klontje boter en rol het strak op in vershoudfolie. Draai de uiteinden dicht.
-
Herhaal zodat elk pakketje in twee lagen folie zit.
-
Pocheer de pakketjes 20 minuten in heet (maar niet kokend) water.
-
Haal ze uit de folie en bak ze kort in gezouten boter om ze mooi te kleuren.
Serveren:
Snijd in plakken of serveer per stuk, heerlijk met wintergroenten of aardappelpuree.


