fbpx Skip to main content
search

AANTAL PERSONEN: 4

 

TOTALE BEREIDINGSTIJD : 5-6 uur

 

BENODIGDHEDEN IN DE KEUKEN:

  • Snijplank
  • keukenmes
  • Braadpan
  • Vleestang
  • Sudder pan, bij voorkeur een grote gietijzeren pan (deksel is niet nodig)
  • Grote lepel
  • Latex of huishoud handschoenen
  • vork

 

INGREDIENTEN: (Aziatische sauzen kan je bij de toko kopen)

  • 1 haas zonder rug (kop mag er ook bij zo benut je alles, en geeft smaak, de hersenen hebben bindende werking)
  • Olijfolie
  • 2 EL bindmiddel (maïsena is prima)
  • 250 ml wildfond
  • 300 ml rode wijn
  • Water
  • 1 prei
  • 2 rode ui
  • 1 winterpeen
  • 70 gram tomatenpuree
  • 200 ml slagroom op kamer temperatuur
  • Jeneverbes
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Laurier
  • P / Z

 

BEREIDING:

  • let op: elke keer als je een nieuw ingrediënt toe voegt, goed roeren
  • Verhit een scheut olijf olie in de sudder pan, tot middelmatig
  • Snij de ui fijn en doe dit in de pan
  • voeg de tomaten puree hier aan toe
  • Snij de prei in fijne plakjes en doe in de pan
  • Snij de winterpeen in fijne plakjes en voeg deze ook toe
  • Strooi hier het bindmiddel bij
  • Giet de fond erbij
  • Zo ook de laurier, rozemarijn, tijm en jeneverbes

(het mooiste is als je dit in een kruiden zakje doet, dan weet je zeker dat je alles na bereiding uit het gerecht hebt gehaald)

1 : 2

  • Verhit de braadpan met scheut olijfolie op middelmatig vuur
  • Braad de bouten en voorpoten rondom bruin
  • Leg deze dan in de sudder pan en giet het braadvocht erbij
  • Giet de wijn hier bij
  • voeg heet water toe totdat alles net onderwater staat
  • Laat dit, zonder deksel, sudderen op een zeer laag vuur
  • Dit doe je voor 4 uur en je roert alles regelmatig om
  • Check met de vork of het vlees loskomt van het bot

Dat is de bedoeling.

  • Haal dan de bouten en poten uit. Trek nu al het vlees los van het bot. *

(ik doe dit met de hand vandaar de latex handschoenen of schone huishoud handschoenen)

  • zorg dat je de botten goed schoon maakt en dat je het vlees goed fijn los maakt
  • doe dit weer terug in de sudder pan, en roer dit goed door elkaar heen.
  • Maak het op smaak met peper en zout
  • giet dan de slagroom erbij, goed omroeren en klaar

* het is de bedoeling dat het een smeuïg geheel is, wanneer er nog teveel vocht aanwezig is, giet je het vocht in de braadpan en kook je dit tot een stroop en roer je dit door de ingrediënten in de sudder pan

Dit gerecht kan je ook prima invriezen.

LAAT HET JE SMAKEN & GENIET ERVAN!

BIJ VRAGEN MAIL JE EVEN NAAR :

BUITENHUIS@DE JAGENDEKOK.NL