fbpx Skip to main content
search

Al sinds 1948 maakt Land Rover rasechte 4×4’s met volwaardige terreincapaciteiten over het hele modellengamma. De Defender, Freelander, Discovery, Range Rover Sport, Range Rover en Range Rover Evoque zijn elk wereldwijd de referentie in hun 4×4-segment.
En nu lanceert Land Rover een eerste Hybride model.

  • Identieke prestaties als de gewone diesel modellen – 340 pk, koppel van 700 Nm
  • 26 procent lagere CO2-uitstoot (169 g/km) en gemiddeld normverbruik van 6,4 l/100 km
  • geen compromis qua interieur comfort of bagageruimte
  • beschikbaar in Range Rover Hybride en Range Rover Sport Hybride

De twee volledig aluminium modellen plukken de vruchten van de hoogwaardige lichte architectuur van Land Rover en worden aangedreven door dezelfde krachtbron. Daarmee zijn ze ’s werelds eerste prestigieuze SUV’s met dieselhybridemotor.
De nieuwe hybrideaandrijving van Range Rover, telt drie inschakelbare modi en combineert Land Rovers populaire 3-liter SDV6-dieselmotor met een 35 kW sterke elektromotor, geïntegreerd in de achttrapsautomaat van ZF. Het hele hybridesysteem, inclusief lithium-ionbatterijen, spanningsomvormer en elektromotor, weegt minder dan 120 kilogram.

Silk Trail

Om te bewijzen dat de nieuwe hybrideversies wel degelijk de legendarische Land Rover-capaciteiten bezitten, vatten drie hybride Range Rovers op donderdag 22 augustus een epische reis aan, van de thuisbasis van Range Rover in Solihull naar de hoofdkantoren van moederbedrijf Tata in Bombay (India).
Tijdens deze 16.000 kilometer lange expeditie, “Silk Trail 2013” gedoopt, doen de hybrides twaalf landen aan en wagen ze zich op enkele van ’s werelds moeilijkste wegen, bergpassen en paden, waaronder een deel van de oude, ruim 6.000 kilometer lange Zijderoute die Azië verbond met de Middellandse Zee.

Range Rover Sport Hybrid

Range Rover Sport Hybrid

Laat een reactie achter