fbpx Skip to main content
search

Wie in Vlaanderen wil jagen op patrijs moet 1) het aantal koppels op zijn jachtrevier turven volgens een gestandaardiseerde telmethode, en moet sinds dit jaar 2) alle data digitaal doorgeven via een app op de smartphone of via een webapplicatie op de desktop. De telperiode begon op 15 januari, en het gebruik van de tel-software is verplicht.

Om haar leden maximaal te ondersteunen maakte Hubertus Vereniging Vlaanderen, onder andere, een aantal korte filmpjes met tips & tricks over de nieuwe app. Meer weten? Scrol naar beneden.

5 tips & tricks: hoe gebruik ik de nieuwe tel-app patrijs?

De nieuwe tel-app patrijs werd gecreëerd door de Vlaamse overheid, zonder inspraak van de jachtsector. Gevolg? De software is niet altijd even handig in gebruik.

HVV-medewerker Miel Cnuts maakte daarom vijf korte filmpjes op het YouTube-kanaal van Hubertus Vereniging Vlaanderen, waarin hij telkens één handige tip geeft bij het gebruiken van de app.

Onderwerpen:

  • Tip #1: Welke functies zijn er allemaal in de app?
  • Tip #2: Hoe werk ik met ‘lagen’?
  • Tip #3: Hoe geef ik een waarneming in?
  • Tip #4: Hoe verander ik een waarneming?
  • Tip #5: Waar en hoe download ik de app?
Stuur deze filmpjes zeker door naar jagers die eventueel problemen ondervinden met de app. Of contacteer Miel Cnuts via een mailtje.