fbpx Skip to main content
search
GadgetsLifestyle

Jacht App's – 1.0

By juli 27, 2012No Comments

Welke App’s heeft een jager nodig ?
Allereerst moet je op tijd kunnen opstaan: nuttige app hier is Clock (en de Alarm functie) en eventueel Nightstand, die je niet alleen wakker maakt maar ook nog het weer aangeeft.
Na een korte check op Notes vergeet je niets (jachtverlof, model 9, geschenk voor de Jachtheer, …)
En dan op weg naar de verre Ardennen. Touring Mobilis helpt je hier verder, en vooral filevrij en vlugger, op weg.
Op weg naar de jacht kan je vooraf het weer nakijken met een aantal apps: Weather, Weather Pro, Buienradar.
Bij de verdeling van de posten krijg je een bijzonder locatie. Met Maps kan je er tenminste naartoe rijden of stappen.
Voor dag en dauw aangekomen moet je natuurlijk nakijken of  je wettelijk reeds mag schieten. De zonsopgang (en ’s avonds zonsondergang) check je op met de app van Sunrise & Set.
Geen wild in zicht maar wel een fantastische zonsopgang of een interessante spin op de hoogzit, dan kan je Camera gebruiken om dit vast te leggen.
Tijdens het wachten kan je vogelgeluiden app Tjilp testen om het kwetterend vogelgeweld rondom jou te determineren.
Na een uur of twee nog geen wild gezien dan kan je natuurlijk surfen naar hunting.be om het laatste nieuws te lezen op de blog, info op te zoeken op de site of de kalender te checken.
Je hebt dan toch geschoten, en raak ! Na enig zoeken vind je de afschotplaats. Via Google earth kan je later bij het nazoekwerk de locatie nauwkeurig aangeven.
 
Het wild is gevonden en samengebracht op de tableau. Om de speech van de Jachtheer wat meer luister bij te zetten kan je gebruik maken van de Jachthoorn muziek.
Ligt er van jou niets op het tableau, geen nood, met de Shot Simulator kan je perfect aantonen waarom je er net naast schoot.
Heb je de tableau niet gehaald, wegens volledig verloren gelopen, dan pas wordt dit nuttig de SAS Survival Guide, compleet met paddestoelen gids (eetbaar en net niet), hoe een zonnekompas maken en de volledige morse-code om te signaleren waar je bent.
 
Heb je zelf nog suggesties voor nuttig app’s, stuur gerust naar redactie@hunting.be

Laat een reactie achter