fbpx Skip to main content
search

Wolf in Nederland

Er was enige tijd geleden opschudding rond een gevonden dode Wolf in Nederland.
Daarna was er in de media, vooral de nieuwe media, nogal wat te doen en we verzamelden allerlei reacties.
Maar nu blijkt dat de Wolf eigenlijk uit Polen komt. Bijgaand bericht vonden we in de Nederlandse Pers.
De wolvin werd op 4 juli dood gevonden bij Luttelgeest. De vondst leidde tot veel ophef; sommigen veronderstelden dat het dier zelf naar Nederland zou zijn gelopen.
In de wolvenmaag zijn de resten gevonden van een Poolse bever. Dat kan alleen verklaard worden als de wolf in Polen is neergeschoten en op nu nog onduidelijke wijze naar Nederland is getransporteerd.
De Faunabeheereenheid (FBE) Flevoland was de enige organisatie die volhield dat het onmogelijk was dat een wolf op eigen kracht naar Luttelgeest gelopen zou zijn.
“Je ziet wat je graag wil zien. Als iedereen zegt dat je naar een in Nederland aangereden wolf kijkt, dan zie je dat kennelijk”, zegt Evert Menkveld van FBE.
 

Hunting visie

Vanuit hunting hebben we hier een, niet onbelangrijke kanttekening bij:
Als de wolf hier historisch thuis hoort, de wolvenjacht ook.
En dit werd duidelijk bewezen in een Masterscriptie van de Universiteit Gent.

“Eeuwen lang waren Wolven een geduchte concurrent en een bron van gevaar voor de bevolking van onze gewesten. Ze veroorzaakten vaak grote verliezen onder de veestapel, terroriseerden reizigers en deinsden er zelfs niet voor terug mensen, vooral de kleinsten en de zwaksten, aan te vallen. Maar de mens is, zoals algemeen geweten, verre van weerloos. Zoals tegenover zoveel andere bedreigingen, had de bevolking ook voor deze situatie een antwoord, namelijk de wolvenjacht. Dit gegeven wordt duidelijk geïllustreerd op de afbeelding van de titelpagina van deze scriptie.”

Wolvenjacht

Wolvenjacht

 

One Comment

  • We zijn een jachtbureau met jachttradities van vijf generaties lang.We houden ons bezig met het organiseren van jachten in Polen, met inbegrip van de jacht op reebok, hert of op damhert en wilde zwijnenjacht. We willen u graag de mogelijkheid van onvergetelijke jachtbeleving aanbieden – we zullen u uw individueel droomjacht op reebok, hert of op damhert en ook drijfjacht op wild zwij, jacht op damhert, hert en ree organiseren. Kies maar tijd en het wild waarop u wil jagen en we zullen ons best doen om aan uw behoeften te voldoen. We kunnen u ook de jacht op bizons, moeflons, fazanten, patrijzen en hazen aanbieden.
    Lage prijzen en professionalisme zijn ons voordeel.
    Als u vragen over de jacht in Polen hebt (vragen over jachtvelden, het wild of juridische vragen) of als u meer over ons aanbod wilt weten, neem dan contact met ons op. We zullen al uw vragen beantwoorden en als u wilt kunnen we voor u een speciaal aanbod, aangepast aan uw behoeften, voorbereiden. We spreken Engels en Duits. http://www.jacht-polen.nl

Laat een reactie achter