fbpx Skip to main content
search

Via een lezer kregen we deze tip rond een boek over Het Ree.
Dit unieke boek geeft een uitgebreide beschrijving van de leefwijze en uiterlijke kenmerken van het ree. Op begrijpelijke wijze wordt het leven van het ree verwoord en in beeld gebracht in verschillende landschappen en jaargetijden.
Allereerst wordt verteld waar en hoe reeën leven. Hun leefwijze met onder andere het territorium- en bronstgedrag wordt gedetailleerd beschreven. Om reeën te kunnen observeren heb je deze informatie nodig: je weet dan waar en wanneer je de dieren kunt verwachten. Daarbij wordt ook getoond welke sporen reeën achterlaten in het leefgebied; hieraan kun je aflezen waar de dieren zich daadwerkelijk bevinden.
Daarnaast wordt uitgebreid ingegaan op het aanspreken van reeën: het vaststellen van geslacht, leeftijd en conditie. Hierbij is het belangrijk om te weten op welke lichaams- en gedragskenmerken je moet letten. De exacte leeftijd van een ree is niet vast te stellen, er kan alleen bepaald worden in welke levensfase een dier zich bevindt. Er wordt duidelijk aangegeven, hoe je dat kunt doen.
Ook wordt ruim aandacht besteed aan het gewei en de verschillende geweivormen, waaraan individuele bokken te herkennen zijn.
Je kan ook een preview bekijken van enkele bladzijden uit  het boek.
– Met dank aan Roel voor de tip.

Boek Het Ree

Boek Het Ree

3 Comments

Laat een reactie achter