fbpx Skip to main content
search
Jachtwild

Trofee quoteringen

By januari 6, 2013One Comment

Op de site van RSHCB vonden we een bericht rond de Winter sessie quotering van Trofeeën.
De meeste metingen worden uitgevoerd ter aanleiding van de jaarlijkse balans van de Wildbeheer Eenheden. Voor de quotering van trofeeën worden jaarlijks twee extra sessie gepland.
Een eerste extra meetsessie vindt plaats in de winter, of op het einde van het jachtseizoen. Deze heeft vooral betrekking tot reewild trofeeën in het buitenland geoogst tijdens de lente van het vorig jaar en waarvan de definitieve meting geweigerd zou zijn om wille van de te korte droogperiode. De reewild trofeeën (alsook roodwild in het algemeen) moeten een droogperiode van 3 maanden hebben doormaakt na het afschot. Deze meetsessie kan dus ook betrekking hebben tot afschot in het vorig jaar geoogst.
Aangezien de droogperiode niet vereist is voor trofeeën van Evers en Moeflons, heeft de extra wintersessie ook betrekking tot deze twee wildsoorten.
Een tweede extra meetsessie wordt in juni gehouden en is eerder bestemd voor de meting van trofeeën die, voor de één of andere reden, niet zijn gemeten ter aanleiding van de jaarlijkse balans van de Wildbeheer Eenheden tijdens het eerste semester.
De extra meetsessie voor de Trofee quotering is gepland voor dinsdag 15 januari in Gembloux.
De trofeeën dienen voor 11 januari aan de commissie worden aangeboden. Dit kan elke werkdag tussen 8h30 et 18h00 op de zetel van de commissie, liefst na contactname met Dhr. Benoît Manet op 081 62 64 32.
CIC – Belgium: Laboratoire de la Faune sauvage et de Cynégétique, DEMNA, SPW, Ministère de la Région wallonne, 23, avenue Maréchal Juin, B – 5030 GEMBLOUX.
Als bijlage een foto van een wel zeer gekend Hert “Original” gefotografeerd op 7 jarige leeftijd.

Hert "Original" (7 jaar)

Deze foto is ook terug te vinden in het boek van Philippe Moës, te bestellen op zijn site- La photographie en forêt-Pratique-Ethique.
– Publicatierechten – Philipe Moës

One Comment

  • Ketelslegers Rudi schreef:

    Geachte,
    Kunnen we bij de quoteringscommisie ook terecht om een steengeit te laten beoordelen ?
    Met weidelijke groeten,
    Rudi Ketelslegers

Laat een reactie achter