fbpx Skip to main content
search

Het ree bevolkt bijna geheel Vlaanderen. Dit brengt met zich mee dat vele mensen in contact komen met deze dieren die meer dan ooit terug van weggeweest zijn.
Voor sommige mensen is zo’n ontmoeting dan ook groot nieuws. Het komt dan ook al eens voor dat zo’n ontmoeting het nieuws haalt zoals in onderstaand filmpje uit het Nieuwsblad het geval is.
Wat ons dan weer wel als jager opvalt is dat mensen op een wereldvreemde manier over de natuur en “vreemde” dieren praten. Het lijkt alsof het mensen zijn en elk gedrag dat afwijkt van dat beeld is bizar. Zo vinden ze het jammer dat de bok in dit verhaal zo schuchter is.
En zo denken ze ook dat de politie erbij halen noodzakelijk is om de dieren uit de tuin te krijgen en ze terug naar de natuur te brengen. Laatst hadden we ook nog een soortgelijke oproep van de politie van Erpe Mere. Deze riepen de eigenaar van 3 reeën die zich in een privé tuin bevonden op om zich aan te melden binnen de kortste keren. Indien dit niet gebeurden dan zouden de dieren gevangen worden en getransporteerd naar het opvangcentrum in Opglabbeek.
Wat deze zich dus niet bewust waren, is dat deze dieren gewoon wild waren en daar van nature voorkomen. En dat bij het vangen reeën vaak zo in schok gaan dat ze wel meer dan eens het leven durven laten door de gierende adrenaline. Vlaanderen er is dus nog veel werk aan de winkel maar de jagerij wil u gerust het goede pad tonen!
En dat deden we ook bij de politie van Erpe-Mere! We namen contact op, legden de biologische realiteit en het juridische statuut van deze reeën uit en na enige controle van onze informatie en onderzoek door de politie werd deze zaak goed afgehandeld
De bewegende beelden – Het Nieuwsblad
 

Ree in de tuin

Ree in de tuin

4 Comments

 • lowie maurice schreef:

  Nog maar eens een volledig verkeerd beeld in verband met het ree
  Deze periode van het jaar zijn de bokken nog niet toe aan het vegen
  sommige oude beginnen er nu al mee .de jonge pas eind april begin mei
  Dit mooie exemplaar is al volledig geveegd en dit al geruime tijd ,aan de witte punten van de enden te zien ik heb dan ook mijn twijfels over de echtheid van dit filmpje en het is zeker geen jong dier

  • Hunting schreef:

   En toch zou het kunnen, gezien de staat van de natuur (bomen zonder bladeren, haagbeuk, …).
   Maar de essentie van het artikel ging iet over de periode van het filmpje, maar eerder over de ongewone reactie van mensen op gewoon wild.

 • Wim Rossel schreef:

  Ik heb de laatste twee weken al meerdere bokken waargenomen welke wel al volledig geveegd waren!!!! Allen vrije wildbaan en echt.
  Wel duidelijk recent geveegd, want gewei nog vrij blank.

 • ben broeke schreef:

  afgelopen twee weken vier doodrijders, allen zesenders en allen geveegd.
  stichting wildaanrijdingen nederland afdelijngs coördinator gooi en vechtstreek.

Laat een reactie achter