fbpx Skip to main content
search

AANTAL PERSONEN: 4

 

TOTALE BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

 

BENODIGDHEDEN IN DE KEUKEN:

  • Scherp keukenmes
  • Snijplank
  • Braadpan
  • Bakje voor de appel en ui
  • Broodrooster
  • eetlepel

 

INGREDIENTEN:

  • 1 verse lever van een ree niet ouder dan twee jaar

(het is een filter orgaan er kunnen zware metalen in worden opgeslagen bij oudere reeën0

  • 2 Granny Smith appels
  • 2 zoete uien
  • 5 EL kaneel
  • 4 EL Ketjap Manis
  • Roomboter
  • 2 sneedjes witbrood per persoon

 

BEREIDING:

  • Toast het brood mooi bruin
  • Schil de ui en snij deze in partjes, doe deze in een bakje
  • Schil de appel, haal het klokhuis eruit en snij in stukjes van ongeveer 1 cm, doe deze ook in een bakje. Doe de kaneel erover heen en roer om zodat de appel goed bedekt is
  • Verwarm de pan met een klein klontje boter
  • Als de roomboter mooi bruin is dan fruit je, op middelhoog vuur, de ui daarin
  • Snij het dikke vlies van de lever af en snij het ronde gedeelte waar een ader heeft gezeten ook weg, snij de lever in stukken van ongeveer twee cm.

Hiervoor heb je een scherp mes nodig anders valt de lever uit elkaar

  • Als de ui mooi aangebruind is dan kan dit met het vocht in een bakje
  • Smelt een goede klont boter in de pan. Als de boter mooi bruin is, dan bak je op middelhoog vuur de lever rondom mooi bruin aan.
  • Doe het vuur laag en giet de Ketjap Manis er overheen, roer goed om. In Ketjap Manis zit suiker en dat mag niet aanbranden want dan wordt het bitter
  • Na 2 minuten kan je de saus en de lever op je bordt of toast scheppen en kan je de borden opmaken zoals je dat wilt.

 

 

 

LAAT HET JE SMAKEN & GENIET ERVAN!

BIJ VRAGEN MAIL JE EVEN NAAR :

BUITENHUIS@DE JAGENDEKOK.NL