fbpx Skip to main content
search
FunnyJachtwild

Prehistorische Predatoren (x 2)

By maart 21, 2012No Comments

Niet enkel nu hebben we te maken met predatoren zoals Uilen, vossen en andere aaseters.
Ook in de Prehistorie bestonden predatoren. Hier het verhaal van een wel bijzondere predatie, die ten ander slecht afliep voor allen (slachtoffer, predator nr 1 en ook nog predator nr 2).
Het eerste slachtoffer zijn de vissen.  Een Rhamphorhynchus, een vliegende dino, vliegt boven de zee, duikt naar de golven om een kleine vis te pakken want in zijn ingewanden zijn nog visgraten te herkennen.
Maar deze keer kon de Rhamphor- hynchus niet lang genieten van zijn maaltijd, want hij had zijn prooi nog maar pas ingeslikt of hij werd zelf gevangen door een veel grotere jager, een Aspidorhynchus, een grote roofvis (rechts in beeld). Maar ook hem bekwam zijn maal slecht. Om een reden die niet helemaal duidelijk is, stierf de roofvis bijna onmiddellijk, en zonk hij met de Rhamphorhynchus nog in zijn bek, en in de slokdarm van de Rhamphorhynchus nog steeds de ongelukkige kleine vis, naar de zeebodem. De onderzoekers denken dat de roofvis Aspidorhynchus de Rhamphorhynchus bij een vleugel te pakken had, en dat het taaie vleugelvlies van de vliegende dino fataal verstrikt raakte in de tanden van de roofvis. (sts)

 

Laat een reactie achter