fbpx Skip to main content
search

Hertachtigen zijn herbivoren of zo leren we het toch allemaal. En toch zijn deze dieren niet altijd even onschuldig als ze eruit zien. Uitzonderlijk durven ze zich wel eens schuldig maken aan het eten van vlees en het knauwen aan botten. In onderstaand filmpje en onderstaande foto’s zien we twee interessante voorbeelden hiervan.
Het filmpje toont een hertachtige die een vogeltje opeet. De foto’s gaan nog iets verder en tonen een hert die knauwt op menselijke stoffelijke overschotten. Dit is waarschijnlijk de eerste keer dat zoiets op beeld is vastgelegd.
Het voorval gebeurde in de Verenigde Staten te San Marco, Texas. Daar hebben ze een zogenaamde lijken boerderij waar ze testen doen op hoe lichamen ontbinden.
Het lichaam in kwestie lag er al sinds juli 2014. Het meeste van het zachte weefsel was reeds verwijderd door gieren en het was pas zes maanden later dat een witstaart hert op een “wild” camera werd vastgelegd terwijl het een rib in zijn muil had waarop het aan het knauwen was.
8 dagen later werd mogelijks hetzelfde hert terug op de camera vastgelegd met ditmaal een andere rib in de muil.
Een menselijk bot doet zich voor als een goede bron van essentiële mineralen voor een hert dat anders moeite heeft met het vinden van voedzaam voedsel.

CREDIT: JOURNAL OF FORENSIC SCIENCES

CREDIT: JOURNAL OF FORENSIC SCIENCES

CREDIT: JOURNAL OF FORENSIC SCIENCES

Laat een reactie achter