fbpx Skip to main content
search

Leuke video waar je de ontsnappingskunsten ziet van een konijn.
Het springt over de hond en ontkomt.

8 Comments

 • Johan Brone schreef:

  fijn dat de konijn erover springt, maar geen goede zaak wat de jager doet!!!!!!!!
  Voor hetzelfde had hij zijn hond dood geschoten, dit zijn geen zaken voor op het internet te zetten, dit is een jager zonder verantwoordelijkheid. Als je dit nog meer openbaar maakt komen we zeker niet in een goed daglicht. Gelieve dit filmpje te verwijderen, voor de goede gang van zaken. Dank, Johan

  • Hunting schreef:

   Dit filmpje staat reeds enige tijd op het internet. Maar pas sinds kort op een jachtsite. Voor mij is het niet duidelijk wat er precies gebeurt bij het schot.
   Maar indien meer lezers vinden dat dit hier niet hoort, vernemen we het graag en halen we het er af.

   • Jachtwachter schreef:

    Dit konijn is toch op bijna tien meter voor de hond op het ogenblik van het schot en ik denk niet dat dit enig risico voor de hond meer oplevert dan bij een andere jacht. Ik ga ook dikwijls op konijn en moest ik zulke schoten laten, dan schiet ik niet veel konijnen. Het feit is wel dat die hond niet “hazenrein” is en dat zal vroeg of laat problemen veroorzaken. Op het ogenblik van het schot blijkt mij toch dat de 30 graden gerespecteerd worden. Ik zie hierin géén graten. Dat dit niet te doen is voor een beginnende jager tot daar toe, maar niet voor iemand die de jacht gewoon is. Het is misschien beter om even te kijken naar onveilig gedrag bij medejagers dan om een weidelijk en aanvaardbaar schot te bekritiseren.

 • van de waart schreef:

  Leuk schot konijn en hond op tableau dommerik geweer afnemen , hij stelt hiermee de jagers in een vekeerd dag licht

 • 44r schreef:

  als dit een schot met staalhagel is, dan wil ik die aanplanting achteraf wel eens zien. Onze goede oude loodhagel ging niet roesten in een boom of plant of beestje, wat staalhagel duidelijk wel doet en met nefaste gevolgen wanneer die ijzeroxides in de bloed of sapstroom terechtkomen. En ik moet de bovenstaande reacties eigenlijk bijtreden. Die schutter heeft duidelijk zelf geen hond en zou eigenlijk alleen maar mogen jagen waar de honden de mogelijkheid hebben om terug te schieten… of laat hij zich echt zelf zo hard opjagen door dat geluid van die drijvers?

 • Aspirant Jager schreef:

  Ben blij met de reacties op de video.
  Had net dezelfde reflex. De jager neemt een ongeoorloofd risico.
  De reacties tonen de weidelijkheid van de vlaamse jager.
  Chapeau!

 • van de velde schreef:

  Ik wens toch even te reageren op de getoonde video en de geplaatse reacties:
  1) voor mij mag deze video gerust blijven staan. Er zijn al meer “stomme schoten” gelost, kijk maar eens bij “the schooting show”, hazenjacht !!
  2) hoe goedbedoeld de reacties ook zijn: moeilijk schot, speiding van de hagel, niet hazenreine hond, 30 ° respecteren, beschadigingen, blijkbaar hebben jullie nog nooit gehoord van een erecode of ongeschreven afspraken, te weten, dat er NOOIT dwars geschoten wordt op lopend wild in aanplantingen, plantages of wijngaarden (zoals hier). In dit geval blijft de vinger van de trekker en moet je genieten van het het spel van het konijn of haas met de hond. Niet geschoten, in deze omstandigheden, strekt meer tot eer tegenover jullie medejagers en zeker ten overstaan van de eigenaar.
  Men zegge het voort!!

  • Emmanuel schreef:

   Wat betreft de veiligheid, mag dit schot zeker en vast geplaatst worden. Op geen enkel ogenblik is de hond in gevaar, het konijn heeft ruim 10 à 15m voorsprong
   op de hond. wat de aanplanting betreft, het schot gaat inderdaad dwars door de aanplant, maar of dit op die afstand nu echt zo nefast is blijft een discussiepunt, volgens mij kan het niet echt kwaad wat er hier gebeurd. En als je je schot hier niet lost, dan zal je gedurende je ganse carrière weinig of geen konijnen schieten

Laat een reactie achter