fbpx Skip to main content
search
JachtbelangenJachtwild

Invasieve Exoten

By juni 21, 20133 Comments

Opmerkelijk bericht uit de landelijke pers rond Invasieve Exoten, meer bepaald de Canadese Gans.
In het Turnhoutse Vennengebied worden een 120-tal ganzen bestreden door ze af te vangen. Dit kan in de maand Juli tijdens de rui. Dan kunnen ze, zonder hun slagpennen, niet vliegen en worden ze vanop de vijver samengedreven en afgevangen. Bij een dierenarts krijgen ze een spuitje en worden de kadavers vernietigd.

Filosofie - Jacht en Natuur

Filosofie – Jacht en Natuur

Natuurlijk zijn wij als jagers verwonderd dat er niet gedacht wordt aan de andere mogelijkheid, Jacht. Dit is nog steeds de traditionele manier om hier mee om te gaan en tevens kan het wildbraad nog gebruikt worden in de voedselketen.
 
 
 
Turnhout

Turnhout

En dit terwijl de regio Turnhout een lange traditie heeft als Jachtgebied.
Dit is ten andere nog duidelijk te zien in het wapenschild van Turnhout.
 
 
 
 
 
 
 
Het volledige artikel in pdf – GVA Candese Gans 2013 06 14
GVA Candese Gans 2013 06 14

GVA Candese Gans 2013 06 14

 

3 Comments

 • Kristof schreef:

  Toen ik het in de krant las viel ik bijna van mijn stoel. Vooral dat dit een actie is die dan nog door natuurverenigingen warm onthaald wordt.
  Toch geen jagers in ons natuurgebied!! Maar ook geen ganzen, we gaan ze vangen als ze niet kunnen vliegen en doen ze dan dood!!
  Moet men als jager eens proberen een dier schieten dat niet kan vliegen of lopen….dan steken ze u in den bak.
  Weidelijkheid is hier ver te zoeken!!!!

 • Jachtwachter schreef:

  Het is een schande. Als men eens kijkt naar de statuten van vogelbescherming Vlaanderen in hun artikel 3 ziet men dat het hoofddoel van deze organisatie is: “het verbieden van de jacht in héél Vlaanderen”! Ze gunnen het ons gewoon niet; liever alles vernietigen dan die smerige jagers aan de bak te laten komen. Als men dit diervriendelijk noemt? Ik noem dat moord, want bij ons krijgen de dieren nog een kans en zij, de zogenaamde dierenvrienden, geven hen die kans niet. Pure holocaust is dit. Wanneer gaar men eens stoppen om VZW’s zoals Natuurpunt en Vogel(sic!)bescherming Vlaanderen onbeperkte macht te geven. Mooi staaltje van gezagsvoering in ons land.

 • Willem schreef:

  Beste Kristof
  Ik verbaas me er niet eens over.Het is niets nieuws in Nederland worden ze bij de luchthaven Schiphol ( Amsterdam ) bijeen gedreven en vergast . Dat doet we wel denken aan Duitse methoden. Voordeel is wel dat het wildbraad wel eetbaar is. Maar door de onbekendheid en het grote aanbod word dit geschonken aan de voeselbanken.Dan is er nog een ambtenaar die een ganzen rustgebied gepland heeft naast Rotterdam airport. Wel is de provincie Zuid-Holland soepel met vergunningen voor ganzen en smienten afschot. Maar het blijft dweilen met de kraan open. Eerst moet er een probleem ontstaan en dan mogen wij jagers mogen wij jagers voor vuilnisman spelen. Dan word jagen uitmoorden en daar moeten we voor passen. Daar zijn we te veel natuurliefhebbers voor. En laat je ook niet verleiden door natuurverenigingen om te gaan helpen met het schudden van eieren , het is hun schuld dus hun probleem.
  Wel zijn bij ons de jagersvereniging en de WBE’s bezig met het eten van ganzenvlees te promoten. Een voorbeeld hiervan is de Nederlandse kampioenschappen ganzenborst roken. Misschien wel een idee om er een interland van te maken met wat topkoks en wat media aandacht.

Laat een reactie achter