fbpx Skip to main content
search
Jachtwild

Iedereen Expert

By juni 4, 2013One Comment

academy of expertsOnder de title “Iedereen Expert” vragen we jullie medewerking.
We kregen volgend verhaal van een mede-jager en willen zijn vraag graag voorleggen aan onze Academy of Experts:
 

Vorig jaar heb ik een zeer rare bok geschoten. Ik had hem al gezien in februari-maart toen hij nog in bast stond.
Ik zag hem staan en merkte op dat hij een rare vertakking had van zijn gewei. Eerst dacht ik dat hij aan een kant maar een spieser was en aan de andere zijde een 3 ender.
Op een avond niet ver van waar ik de rare reebok enkele maanden geleden had gezien trof ik hem aan. Ik herkende hem meteen en heb toen besloten om hem te schieten.
Eenmaal bij het dier en het gewei geïnspecteerd te hebben bleek dat hij geen rozen had. Ik dacht toen dat deze onder de huid waren verstopt.
Nadat het gewei was opgezet zag ik dat hij dus degelijk geen rozen had. Ze hebben mij altijd verteld das als een reebok een slecht gewei heeft dat hij gekwetst is of het een oude bok is.
Nu vond ik een mooi rond gaatje in de schedel (links van het linker oog tussen de 2 ogen in) wat ik bij de andere trofeeën niet aantrof. Zou dit gaatje kunnen geweest zijn van een luchtbuks of een 6mm ?

P1070501

Niet gelijk ontwikkelde stangen, geen rozen

P1070505

Gat boven linkeroog (en geen rozen)

One Comment

  • Franz schreef:

    Op het eerste blik schijnt het een oudere teruglopende bok te zijn. Mijn gedacte wordt gestaafd door “Hegen und Ansprechen von Rehwild”. Goed genoeg om te strekken en plaats voor jongere bokken te maken. Hoewel……….. als de bok lichamelijk in goede staat was (houding, vacht, levendigheid), kon hij misschien nog wel een jaartje meelopen. Alles ligt er aan of je aan management of aan verzamelen doet. Jacht is geen exacte wetenschap.

Laat een reactie achter