fbpx Skip to main content
search
Jachtwild

Grouse III

By augustus 31, 2012No Comments

People

En als je zo ver bent heb je volk nodig, veel volk. Naast de eigenaar heb je nog de Moorland manager, de Headkeeper, de beatkeepers (trackers), pickers up die de vogels oprapen, en flankers. Dit hebben we hier op goed georganiseerde jachten ook. Maar specifiek bij de Grouse zijn de loaders.

Uitrusting

Loader

Deze loaders behoren tot de vaste uitrusting van een jachtdag op de Moor. Daarnaast heb je nodig, de obligate Land Rover om de schutters en hun gevolg naar de jacht te brengen. Verder nog honden, heupflessen om het warm te houden, picnic manden en “rugs” voor de lunch. En schieten doe je vanuit een “Butt”. Een uitgegraven put, omwald met stenen en gezien ze sinds jaren op dezelfde plaats staan, de vluchtlijnen van de drives, volledig overwoekerd met mos. In de Butt sta je te wachten met je loader. Een ervaren hulp die je helpt om in het heetst van de strijd je leeggeschoten wapen over te nemen en een geladen terug te geven. zodoende kan je zowel aankomend als wegvliegend wild in het vizier nemen.

Geweren

Pair of Purdeys with attributes

Optimaal heb je dus twee identieke geweren nodig, zelfde type, zelfde lopen, zelfde chokes. En dan kom je uit bij de English classics “a pair of” Purdeys of Holland & Holland. Voor eentje betaal je vlug 100.000 euro. En voor de Grouse heb je er dus 2 nodig. Die als pair net iets meer dan het dubbele kosten, maar ze zitten dan wel in een mooi kistje samen.
Geregistreerde leden van Hunting kunnen nu reeds de volledige reeds lezen over de Grouse.

Laat een reactie achter