fbpx Skip to main content
search
LifestyleWapens

Droomwapens Lebeau-Courally

By februari 25, 2012No Comments

Is het niet ieder jager’s droom om een prachtig wapen te hebben van een gerenomeerd merk zoals Purdey, Holland & Holland of onze eigen Luikse Lebeau-Courally. Welnu de droom van de West-Vlaamse zakenman Joris Ide is dan wel helemaal uitgekomen want hij heeft niet alleen sinds een paar jaar een Lebeau, maar heeft er sinds kort de volledige fabriek bij gekocht.
Met de huidige luxewapenfabrikant Lebeau-Courally als basis wil hij een volledig Luxemerk uitbouwen met in de eerste plaats uurwerken en later ook Cubaanse sigaren. Gaat hiermee een traditie van zelfstandige wapenmakers verloren ? Niet echt de hoger genoemde wapenmerken zijn ook al lang niet meer zelfstandig maar onderdeel van een grotere groep. Purdey zit in de Richemont-groep, en Holland & Holland in de Chanel Group.
Voluit heet de firma “manufacture d’armes de luxe Lebeau-Courally”. En Luxe is het , sinds 1865 handvervaardigde precisiewapens met gepersonaliseerde gravures. Een prijskaartje dat begint waar de prijs van een middenklassewagen eindigt: van 35.000 euro tot ver boven 100.000 euro. Gezien de crisis en je eigen besparingen moet je er nu misschien ook niet echt direct naar toe lopen, maar sowieso is de productie tot eind 2014 volgeboekt.

 

Laat een reactie achter