fbpx Skip to main content
search

Dat de jacht voor vele meer een passie is dan slechts een hobby hoeven wij u vast niet uit te leggen. Tijdens de uren die worden gespendeerd in het bos gaan veel jagers volledig op in de natuur. U bent maar op één ding gefocust: de jacht. Hierdoor kunt u het dagelijks leven even vergeten en ontspannen bij al het moois dat de buitenlucht te bieden heeft.

Om optimaal te genieten van deze passie is het wel van groot belang dat u goed uitgerust bent. Alleen dan kunt u zich goed concentreren op de jacht. Hiervoor is het aan te raden om hoogwaardige jachtkledij te dragen. Een winkel als Senza Dubbio biedt dergelijke kwaliteitskleding speciaal ontwikkeld om in te jagen. Ga dus gerust eens langs in hun prachtige jachtwinkel voor persoonlijk advies, of neem een kijkje op de webshop.

Maar nu de vraag: welke kleding mag niet ontbreken voor een professionele jager? We hebben de drie belangrijkste kledingstukken voor u op een rijtje gezet.

Een geruisloze jachtjas

De jacht vindt bij ons voornamelijk plaats in de koudere maanden. Dat een warme jas dan van pas komt is duidelijk. Toch wordt dit nog wel eens onderschat. Bij sommige vormen van jagen zit u urenlang stil op één punt in slechte weersomstandigheden. Hierdoor kan uw lichaam flink afkoelen met alle gevolgen van dien. In een dergelijk geval is het dus noodzakelijk om een jas te dragen die wint- en waterdicht is, en ook nog eens uitstekend isoleert. Dit zijn vaak jassen in het hogere segment, maar voor veel jagers is dat het meer dan waard.

Maar wat onderscheidt een gewone winterjas dan van een jachtjas? Dit kan hem onder andere zitten in het geruisloze materiaal dat wordt gebruikt. U wilt natuurlijk niet dat u gehoord wordt door het gekraak van de stof of het gerinkel van een rits. Bij jachtjassen wordt hier rekening mee gehouden zodat u uiterst stil door de vegetatie kunt bewegen. Daarnaast kenmerken veel jachtjassen zich door praktische eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan speciale zakken voor een jachtmes of portofoon.

 Een stevige jachtbroek

Als u gaat jagen zult u naar alle waarschijnlijkheid van de verharde wegen afwijken. U wilt zich ongestoord door de vegetatie kunnen manoeuvreren zodat u zich volledig kunt focussen op de jacht. Een paar brandnetels of een doornstruik moeten u daar niet van weerhouden. Hierom is een stevige jachtbroek essentieel. Goede jachtbroeken zijn van robuust materiaal gemaakt die prima tegen een stootje kunnen. Daarnaast houdt een jachtbroek uw benen warm tijdens guur weer. Ook de meeste jachtbroeken zijn overigens gemaakt van geruisloos en camouflerend materiaal. Zo weet u dus zeker dat u niet opvalt!

 Een comfortabel paar jachtlaarzen

Een warme jachtjas en stevige jachtbroek zijn een goede basis, maar ook uw voeten mogen natuurlijk niet onbeschermd blijven. Hoewel jagen op reguliere wandelschoenen prima kan, geven veel jagers toch echt de voorkeur aan jachtlaarzen. Jachtlaarzen kunnen van rubber of leer zijn en hebben doorgaans een hoog draagcomfort. Het voordeel van laarzen ten opzichte van schoenen is dat u niet hoeft te kijken waar u loopt! Een waterplas of modderpoel vormt geen belemmering. U kunt vooruit blijven kijken in plaats van naar de grond. Bekende merken zijn Le Chameau, Aigle of Dubarry. Deze jachtlaarzen hebben een goed voetbed zodat u er lange afstanden op kunt afleggen zonder vermoeide voeten te krijgen. Ideaal dus!