fbpx Skip to main content
search
Jachtwild

Conservatieve Herten

By april 24, 2014No Comments

Herten zijn de echte conservatieven onder ons Jachtwild.
Het ijzeren gordijn is reeds meer dan een kwart eeuw verdwenen en nog steeds is het voor Herten in Tsjechië een barrière om te grens over te steken in het nationale park Sumava.
Het ijzeren gordijn bestond daar uit drie parallelle hekken onder elektrische spanning. Ondoordringbaar, voor mens (ongeveer 500 verloren er het leven) en dus ook voor dier.
Onderzoekers concluderen nu dat Herten nog steeds verdeeld zijn door wat vroeger het IJzeren Gordijn was. Ze weigeren de grens over te steken. De gemiddelde levensverwachting van edelherten is 15 jaar, dus het is uitgesloten dat de nu levende exemplaren de grens fysiek hebben ervaren. Volgens Pavel Sustr, een van de onderzoekers, leren kalfjes in het eerste jaar van hun leven van hun moeder waar ze beter wel en niet kunnen komen. De grenszone tussen Duitsland en Tsjechië is nog steeds een te mijden plek. De hertenpopulaties in Duitsland en Tsjechië blijven zo gescheiden.
Meer info op – dereactie
 

Herten Normandie

Herten Normandie

Bijgaande foto van fotograaf en hunting vriend Frans. Foto genomen van een toch wel indrukwekkende roedel van een paar honderd Edelherten tijdens een memorabele jacht in Normandië.

Laat een reactie achter