fbpx Skip to main content
search
JachtbelangenJachtopleidingJachtwild

Congres Wildbiologen en Wildbeheerders

By augustus 7, 2013No Comments
IUGB Brussel 27-30 augustus

IUGB Brussel 27-30 augustus

Eind augustus houdt het IUGB – International Union of Game Biologists – zijn tweejaarlijks congres. En dit jaar in Brussel.
Hierbij een reminder om mogelijke Congrestopics of presentaties door te sturen, voor 11 maart.
Als hoofdthema voor het IUGB Congres van 2013 werd gekozen voor “Diversity in Wildlife Management – Objectives & Tools” (of vrij vertaald “Diversiteit in wildbeheer – Doelstellingen & Instrumenten”). Het is inderdaad zo dat overal ter wereld allerlei mensen – professionnelen zowel als gepassioneerde vrijwilligers, waaronder heel wat jagers – zich inzetten voor het behoud en het beheer van jachtwild en andere in het wild levende diersoorten, evenals hun habitats. Zij doen dit omwille van een brede waaier van vaak sterk verschillende redenen of motieven, en maken daarbij gebruik van soms heel diverse technieken en hulpmiddelen. Het IUGB Congres wil precies deze verscheidenheid belichten en zo deelnemers te laten leren van elkaars ervaringen en kennis die in de verschillende presentaties en posters voorgesteld en dan bediscussieerd zullen worden.
Alhoewel IUGB geen organisatie van jagers of voor de jacht is heeft ze steeds een constructieve houding aangenomen ten overstaan van duurzame jacht, gebaseerd op degelijk wetenschappelijk onderzoek, cijfers en feiten. De deelname aan de IUGB Congressen staat open voor eenieder die interesse of engagement heeft voor praktisch wildbeheer. Dat is ook de reden waarom de Europese jagersfederatie FACE, de Internationale Jachtraad CIC, de Safari Club International Foundation en andere strukturen hun steun aan IUGB en haar werkprogramma toezeggen.
De congres oproep hier in pdf of via de IUGB site.
En bedrijven uit de sector kunnen ook sponsoren – IUGB Sponsorsheet.

Laat een reactie achter