fbpx Skip to main content
search

Er zijn afwijkende kleuren binnen het Wildbestand. We hadden reeds een reportage rond jacht op Zwart Reewild. Maar ook Witte exemplaren ofte albino’s komen voor in de natuur.
Drie jagers hadden wel echt veel geluk met deze Grootste Gewei drager, een Albino Eland.
Maar hun geluk was van korte duur want dit zeldzame dier wordt door de Mi’kmaq stam, uit Nova Scotia in Canada, als heilig beschouwd. Na nogal wat emotionele reacties zal nu het geschoten wild terug overgedragen worden aan het Stamhoofd. Na een traditionele ceremonie ter ere van de dood van het bijzondere dier zou alles dan terug in orde moeten zijn.
Het is niet illegaal om witte elanden neer te schieten tijdens het jachtseizoen, maar de Mi’kmaq menen dat er een ongeschreven wet en een eeuwenoude traditie is gebroken. Opperhoofd Bob Gloade: “De enige bescherming die deze dieren hebben is de traditie, maar we hopen dat er binnenkort een wettelijk verbod komt op het neerschieten van heilige dieren. Het belang van deze dieren voor de Mi’kmag erkennen is een stap voorwaarts in het opbouwen van een betere relatie tussen de oorspronkelijke bewoners en de rest van de gemeenschap in dit gebied.”

Albino Eland

Albino Eland

 

Laat een reactie achter