fbpx Skip to main content
search
JachtbelangenJachtwild

Aalscholver petitie

By maart 10, 20133 Comments

In Duitsland zijn ze begonnen met een grote petitie tegen de “Zwarte Dood”.
De petitie wordt ondersteund door enkele gezaghebbende bladen uit de visserij FISCH & FANG en RAUBFISCH maar ook de jagerij WILD UND HUND en DEUTSCHE JAGDZEITUNG.
Met 1,6 miljoen stuks wordt de Aalscholver als visvijand nummer 1 bestempeld. En dit door een explosieve evolutie de laatste 40 jaar. Schattingen spreken van 240.000 ton vis per jaar op Europees niveau. Met hierbij zeker een aantal uitstervende soorten.
De oproep is duidelijk: onze vissen beschermen, Aalscholvers bejagen.
Een duidelijke oproep van de Duitse jagers voor een Europese aanpak.
Meer info op de site vanWild und Hund of je kan de petitie onderschrijven direct op de speciale pagina.
En hier bij ons in Vlaanderen misschien een topic voor het volgende Jachtopeningsbesluit ?
Aalscholver

3 Comments

 • willy schreef:

  opruimen die rot beesten

 • van lokeren omer schreef:

  Wanneer er te veel van zijn, is het logisch dat er ingegrepen wordt.Momenteel doen ze meer schade dan goed.Uitroeien moet niet maar hun aantal onder kontrole brengen is zeker wenselijk,daar deze vogel geen natuurlijke vijand heeft.

  • ward Wauters schreef:

   Aalscholvers is een probleem.
   Ik kocht over enkele weken een vijver van +/-40are in Zoutleeuw, deze vijver ligt reeds 35jaar verlaten ,was toegegroeid met bomen en struiken, was amper nog 50cm diep en bevatte hoegenaamd geen visjes. Vrienden die veel beter op de hoogte zijn dan ikzelf over al wat “vissen” betreft , konden hiervoor geen uitleg vinden. Tot de plaatselijke jachtwachter vertelde dat deze vijver jarenlang was leeg gehaald door aalscholvers. Nu deze vijver wat opgekuist is zie ik dagelijks hoe verschillende aalscholvers ,steeds passeren en de allerlaatste kikkers en visjes wegroven. Ik stond op het punt van 400kg vis te kopen en op te zetten maar zoek toch liever een oplossing voor de ongewenste gasten. Kan iemand mij helpen.

Laat een reactie achter