fbpx Skip to main content
search

Uit een telling in opdracht van de overheid volgt het trieste resultaat dat er dagelijks gemiddeld 30 000 dieren op onze wegen het leven laten.
De top drie van de “zwakke” dierlijke weggebruikers bestaat uit pad, egel en vos. Deze top drie is reeds geruime tijd dezelfde. Echter nieuw dit jaar op plaats 8 is de rode Europese inheemse eekhoorn.
Jaarlijks worden twee pieken opgemerkt. Enerzijds. deze wanneer de paddentrek plaats heeft (februari/maart). En anderzijds augustus/september wanneer jonge vossen, eekhoorns en wezels uit het nest worden verjaagd en op zoek gaan naar een eigen territorium.

Valwild GVA 2017 02 16

Valwild GVA 2017 02 16

5 Comments

 • Jachtwachter schreef:

  Spijtig voor die dieren en spijtig voor de eigenaars van de wagens. Doch wat betreft de vos heb ik zo iets van; “tja, dit is ook een oplossing”. In plaats van vossen uit zetten -hetgeen nog steeds gebeurt (mag wel niet, maar ja,…)- misschien even nadenken over de manier om de populatie iets of wat te verminderen, ten voordele van zowel de natuur, als de kleine en grote verlieslijders ingevolge de huidige vossen-overpopulatie.

 • hermans benjamin schreef:

  ik betaal en ben reeds jaren lid maar ontvang geen maandblad
  daar bedoel ik mee de Vlaamse jager
  dit is niet de eerste keer dat ik reageer
  ik heb onlangs mijn wederhelft ook aangesloten ( bedankt voor het hesje) op naam erika de hoef.
  mijn adres rapopstraat 1
  2801 heffen

  • Hunting schreef:

   Er is hier een vergissing in het spel.
   Hunting·be – de referentie voor de Jacht in België, is enkel een online platform met informatie en een blog over de jacht.
   Voor het magazine moet u bij de curator of de overnemer zijn van de uitgever – Animago.

  • Jef Schryvers schreef:

   Geachte Heer Hermans,
   Vreemd dat u zich tot deze website richt terwijl u http://www.hvv.be bedoelt (info@hvv.be). Bovendien zou uw probleem al ‘jaren’ bestaan, vind ik ook erg vreemd. Waarschijnlijk betaalt u slechts € 15 als sympathiserend lid. Dan ontvangt u inderdaad GEEN maandblad, of had u gedacht dat u 10 nummers per jaar kon krijgen voor dat pietluttige bedrag? Gewone leden betalen € 60 per jaar. Wend u tot het secretariaat van Hubertus Vereniging Vlaanderen (via bovenstaand info e-mail adres of via 02/2420045) en uw ‘probleem’ wordt spoedig opgelost.
   Beste groet en weldra welkom bij de enige jachtvereniging in Vlaanderen,
   Jef Schryvers, secretaris Antwerpse Jagersvereniging

Laat een reactie achter