fbpx Skip to main content
search

Honden aan de leiband aub!
Een simpele boodschap voor iedereen die graag samen met de hond van de natuur geniet, zeker nu het broedseizoen voor zoveel dieren aan gang is. Zoals jullie allen weten zijn er op dit moment vele nesten of jonge dieren die kunnen verstoord of gedood worden door loslopende honden.
Vandaar als goede jager die gaat wandelen, geef het goede voorbeeld en wijs anderen er ook op!
Op het internet circuleren wel al eens foto’s van het drieste resultaat van zulke loslopende honden. Zodoende ook onderstaand resultaat. Niet ter sensatie maar hopelijk wel een beeld dat mensen doet stilstaan bij het dierenleed dat hun geliefde huisdier kan aanrichten in de natuur.
17554458_1895037920760967_3699467147395558087_n
17630054_1895037987427627_3259848981392050373_n

7 Comments

 • Bijzondere Veldwachter schreef:

  En vanaf wanneer moeten de vossen aan de leiband, of zijn dat geen hondachtige?

 • wilfried wygaezrden schreef:

  Hallo, graag een reactie op het loslopen van honden, ik begrijp volkomen de bezorgdheid van jagers en natuurliefhebbers op de problematiek van bepaalde loslopende honden in de natuur. Het is niet leuk dat deze loslopende honden de jong geborenen dood bijten en zeker niet de bezorgde moeders van al dat jong broed. Ik versta ook dat de jagers liever een deel van deze dieren liever zelf wil dood schieten. Zij hebben daar immers voor betaald … Ik denk echter dat het meer een deel van alle loslopende honden bezitters dit ook niet graag zal hebben. Ik geloof echt dat deze mensen er echt alles aan doen omdat dit niet zal gebeuren. Toch wil ik graag vermelden dat wij als trotse hondenbezitters ook niet graag hebben dat onze inboedel vernield wordt door onze over energetische honden die niet mogen los lopen. Wij willen steeds onze honden als zij los lopen onder controle houden, nooit hebben zij een dier pijn gedaan. Het is echter spijtig steeds weer te moeten vast stellen dat zulk een omhoog gevallen new rich groep van jagers het egoïstische gedrag vertonen dat zij alleen de reetjes, herten en vosjes mogen neerknallen … Deze mensen moeten eens duidelijk beseffen dat er heel veel goed bedoelde loslopende honden rond lopen. Honden die veel minder bloed op hun geweten hebben dan zij zelf … Aan al deze “natuurliefhebbers” ook een mooie dag in de natuur gewenst. Wilfried Wygaerden, enorm gepassioneerd jager .

 • Stefan Van Aelst schreef:

  Ik ben grofwildjager en kan vanuit eigen vaststelling beamen dat loslopende – niet onder appel staande – honden wel degelijk een probleem voor het (grof)wild kunnen vormen. Onlangs was ik er tijdens een wandeling in de regio Affligem getuige van hoe een collie 4 stuks reewild achterna zat. Even voordien had ik de vrijlopende hond met zijn baasjes (vrouw met kind) nog zien stappen en maakte ik mij al de bedenking dat de hond aan de leiband moest lopen. Als politieagent – en jager – heb ik dan ook niet nagelaten de eigenares (die in paniek was) daarop te wijzen. Ook de bijzondere veldwachter die kort daarna voorbijreed werd door mij ingelicht en zei dat dit een steeds weerkerend probleem was. Behoudens dat de heer Wygaerden geen jager is, zoals hij zegt te zijn, begrijp ik zijn boze reactie niet goed. Niet als jager en niet als hondenliefhebber. Men vergeet al te vaak dat een aardeweg ook een openbare weg is, dus: honden aangelijnd! U blijft burgerrechtelijk verantwoordelijk voor de daden van uw hond. Jaagt uw hond (grof)wild op en het komt in aanrijding met een wagen? U betaalt! Zijn er (zwaar)gewonden of doden? Veel succes…. En als voormalig onderrichter in een hondenschool en 10 jaar hondengeleider bij de Rijkswacht heb ik nog maar zeer zelden honden gezien (behalve uitermate goed getrainde politiehonden) die pefect onder appel staan en teruggeroepen (kunnen) worden als zij wild (of personen…) achterna zitten…. Het is dan ook een flauwe drogreden om te stellen dat “de new rich de reetjes liever zelf willen afknallen….” Verbeter de wereld, begin bij jezelf….

 • pijlstaart schreef:

  Beste “hondenvriend” Wilfried,
  Weet ge, aan uw uitleg te horen verdedigd gij de categorie van hondenliefhebbers die totaal geen respect hebben voor het eigendomsrecht van anderen.
  Blijkbaar weet je niet dat honden tijdens het uitlaten ALTIJD aan de leiband dienen te lopen.
  Indien iemand zijn hond vrij wil laten lopen hoort hij dat te doen op de weet ik veel zijnde verdieping van het flatgebouw waarop de meeste hondenliefhebbers een hond houden die daar helemaal niet geschikt voor is.
  En sorry, goed bedoelde loslopende honden………….iemand die van deze planeet is kan moeilijk begrijpen wat je hiermee bedoeld.
  Het ergste is nog dat je jagers associeert met bloed, neerknallen………..gelukkig beleven de meeste jagers hun grootste vreugde aan levende dieren en is het strekken van een stuk wild, het logisch resultaat van vele jaren hard veldwerk tegen o.a. loslopende honden.

 • wilfried schreef:

  mei 10 2017
  jerome
  Beste Wilfried,
  Als gepassionneerd jager én hondenliefhebber word ik dagelijks op mijn jachtrevier geconfronteerd met mensen die jouw mening delen. Hondeneigenaars die tegen beter weten in en na meermaals beleefd vragen om hun honden aan de leiband te houden toch eigenwijs voortdoen en Pucky of Woefje erop los laten lopen. Hondeneigenaars die beweren dat ze hun ‘losse’ honden onder controle hebben maken zichzelf iets wijs…élke hond die de geur van wild in zijn neus krijgt is op dat moment nog maar in één ding geinteresseerd en wees gerust dat het niet in jouw bevel of gefluit is…
  Ondanks het feit dat er in onze gemeente door het gemeentebestuur 3 (drie!) ruime,grote hondenweides zijn ingericht voor mensen wiens honden anders ‘de inboedel zouden vernielen’ zijn loslopende honden nog dagelijkse kost op vele plaatselijke jachtrevieren en een doorn in het oog van jagers die het goed menen en niet enkel zoals jij zegt maar willen schieten! Wel zijn het mensen die het goed voorhebben met de natuur om zich heen. Het zijn degenen die naast jagen wildakkers laten inzaaien om wild een schuilplaats te geven, degenen die de ganse winter door bijvoederen aan de patrijzen die ze het daaropvolgende jachtseizoen NIET schieten omdat ze meewerken aan het patrijzenproject en ook kunnen genieten van een patrijs of een stuk wild dat zomaar los loopt!
  Bedenk volgende keer als je je honden laat loslopen op andermans jacht dat je niet alleen wettelijk in overtreding bent (loslopende honden op andermans recht) maar dat je honden een ongeleid projectiel zijn als ze wild in hun neus krijgen. Wees eerlijk,jij wil het niet op je geweten hebben dat door het instinct van ‘jouw’ loslopende honden een nest patrijzeneieren wordt vernield of een hazenjong wordt doodgebeten…of vergis ik mij en heb jij zoals zovele hondeneigenaars alleen maar interesse in je eigen hond en je al dan niet vernielde interieur? Ik hoop van niet…
  Hopelijk sta je na het lezen van mijn antwoord open voor mijn ‘jagersredenering’ die jij misschien niet deelt maar die even overtuigd is als jouw loslopende-honden-redenering en die op lange termijn ECHT iets bijdraagt aan de natuur en waardoor jij en je honden tijdens je wandelingen kunnen genieten van een ree,een wegvliegende patrijs of een baltsende fazantenhaan.
  Met vriendelijke jagersgroeten,
  Jérome

 • Lukyluk schreef:

  Beste Wilfried,
  Dat we betaald hebben, is niet het aller belangrijkste, om te mogen jagen. De tijd die we in het wild steken, is veel hoger dan de jachtdagen (het oogsten van wild) zelf.
  Wanneer uw hondjes, wild doodbijt, dan bent u eigenlijk aan het stropen, niet wettelijk bejagen van wild. Hoop, ook daarbij, dat u het daarna ook gebruikt in de keuken.
  Tot slot, als jagers zorgen we ervoor, dat vogels zoals kievit (grondbroeders) de kans krijgen, om hun kuikens groot te brengen en niet te laten vernielen door bijvoorbeeld kraaien, eksters,… (predatoren). Jup eigenlijk zijn jagers, vogelbeschermers!
  Verder wens ik iedereen, verder veel leesplezier op de voortreffelijke site.
  Groeten Luc.

 • Flip schreef:

  Begrijp ik het het goed dat Ome Wil Friet (Wilfried Wygaerden), enorm gepassioneerd jager geen gepassioneerd jager is maar hier gewoon staat te acteren als een gepassioneerd leugenaar ?
  mvg
  Flip

Laat een reactie achter