fbpx Skip to main content
search
Tips

Geschenk met een bij-effect

By april 10, 2013No Comments
Bijenhotel 2

Bijenhotel

Ook dit jaar ondersteunt Oost-Vlaanderen de bijen en de imkers. In tal van gemeenten kan u GRATIS een zakje bloemenzaad afhalen! Iedere jager zal ongetwijfeld wel een hoekje hebben waarop hij dit kwijt kan. Op die manier trek je niet alleen de bijen aan maar ook tal van andere insecten, …. broodnodig voor de fauna in uw revier.
Gewoon doen !

De provincie Oost-Vlaanderen organiseert dit jaar opnieuw de actie ‘Verbijsterende bijen’. Er worden weer zakjes met bloemenzaad uitgedeeld. Het mengsel bestaat uit 11 verschillende soorten die geschikt zijn voor het gebruik in de tuin en die een goed nectar- en stuifmeelgehalte hebben. Er kan ongeveer vijf vierkante meter tuin mee ingezaaid worden.

Voor de verdeling doet de provincie een beroep op de Oost-Vlaamse steden en gemeenten. Het doel van de actie is de problematiek rond de sterfte van honingbijen en solitaire bijen onder de aandacht brengen en mensen er bewust van maken dat het inzaaien van bloemen en planten met een hoog nectar- en stuifmeelgehalte dit probleem kan aanpakken.
Inwoners van Oost-Vlaanderen kunnen een zakje met bloemenzaad afhalen bij de deelnemende Oost-Vlaamse steden en gemeenten.
Land- en tuinbouwers worden niet vergeten. Zij krijgen een onkostenvergoeding voor de bijdrage die ze leveren door een perceelrand of hoekje in te zaaien met verschillende nectar- en stuifmeelrijke bloemen.
De Imkers ontvingen begin maart gele kornoelje. Deze inheemse soort vormt met haar gele bloemen de ideale voedingsbron voor de eerste bijen en is daarnaast een streling voor het oog. Ieder lid van een imkervereniging kreeg minstens één plantje dat nog jaren zal blijven bloeien.
Als jager kan je ook voor deze helpers in de natuur zorgen door het maken en installeren van een bijenhotel. Vlug gemaakt met enkele stronken met gaatjes in geboord en losse holle takken. Nuttig voor de bloemen, bomen en dus voor ons Jachtwild.
Meer info: www.oost-vlaanderen.be/bijen
Bij-effect

Laat een reactie achter