fbpx Skip to main content
search

We hadden een eerder bericht rond de openingstijden door de jaren heen.
En kijk, een lezer stuurde ons een krantenbericht uit 1968.
En wat leren we hieruit:

  • De openingstijden werden gepubliceerd in de krant, de informatiedoorstroming is alleszins grondig veranderd
  • Een zeer uitgebreid aanbod van Jachtwild: lijsters, kwartels
  • Enkele speciale Jachtechnieken: Houtsneppen op de loer,
  • En ook enkele aparte Jachtmethodes: Jacht met Loophonden en Loopjacht met honden (Chasse à courre)

 

krantartikel openingstijden jacht 1968-1969

 
 
 

2 Comments

  • Jeroen schreef:

    Wat me opviel is dat de boomkwartel (colin,amerikaanse kwartel) hier nog voor moet hebben gekomen. Zijn er mensen die daar meer weet van hebben. Waar en hoe deze vogel leefde in de Ardennen of op Vlaamse akkers. Ik weet dat ze in een klein deeltje van Frankrijk nog leven. En in Spanje, Italië,Denemarken ook nog voor komen. Oorsprongkelijk komt deze uit Amerika. Zeker een aanrader om eens op YouTube bobwhite hunting op te zoeken. Graag reactie

  • canardouze schreef:

    Uit en kookboek van 1924 (eerste Nederlandse versie-origineel was dit boek al verschenen in 1911) “De burgerskeuken” van Jean De Ghouy werd bij wild en gevogelte naast het bij ons, nog voorkomende grootwild bereidingen gegeven van beer (filet en stoverij), Eland (al met zoetzure saus) en Haksel van Damwild. Er was toen al vraag en mogelijkheid om dit te verhandelen.
    De snep-” de lekkerbekken aanzien eene vette snep, sinds 4 dagen geschoten, niet te overdreven verstorven, als de koning der gebraden”
    Hiervan zijn vier recepten opgenomen.
    Ook de watersnep (drie soorten), de kempsnep, de regenvogel of pluvier, de kievit, de kwakkels, de rallen, de lijster, de leeuwerik, de vijglijster en niet te vergeten de ortolaan passeren de revue.
    OP 26.12.2010 streek er een grote trap neer te Lebbeke. Alle ornithologen daarheen. Honderd jaar eerder waren er voor deze vogel, die zo groot is als een kalkoen, zes recepten ter bereiding geschreven.
    Hoe de natuur en de jacht evolueert.

Laat een reactie achter