fbpx Skip to main content
search

CalendarIn de normale kalender is de schrikkeldag op 29 februari. En toch is het vandaag ook een schrikkeldag, namelijk voor de Reebok.
In het vorige Openingsbesluit (2008-2013) was de Jacht op Reebok geopend van 15 mei tot en met 15 september. In het nieuwe Openingsbesluit (2013-2018) is  de Jacht op Reebok geopend van 1 mei tot en met 14 september. Dus een speciale dag, niet om de 4 jaar (schrikkeldag) maar om de 5  jaar.
En ook onze Sus Scrofa heeft een aparte timing. De gewone jacht voor wild zwijn : van 1 januari tot en met 14 juli en van 1 augustus tot en met 31 december. Hoe deze gratieperiode van 15 dagen er gekomen is weet niemand. Te maken met de verlofperiode van de voorzitter van HVV, of een speciale Heilige in die periode, …
Nog zo eentje vinden we in het Jachtvoorwaardenbesluit van 2008 (nog steeds van kracht).
Normaal staat in de wetteksten, qua datums, steeds het einde van de maand vermeld (tot en met, of vóór de eerste dag van de nieuwe maand). Maar in betreffende wet, artikel 26 (fazanteneieren) staat als datum “uiterlijk voor 31 juli”, dus 31 juli is niet meer toegelaten.
Kennen jullie nog meer van deze bijzondere weetjes, graag naar hunting@hunting.be.
Reebok

Laat een reactie achter