fbpx Skip to main content
search

AANTAL PERSONEN: 4

TOTALE BEREIDINGSTIJD: 4 uur

BENODIGDHEDEN IN DE KEUKEN: 

  • Oven
  • Snijplank
  • Keukenmes
  • Braadpan
  • Spatel
  • Schaal om te presenteren
  • Opscheplepel

INGREDIËNTEN: 

  • 4 wildzwijn worsten (ik kan adviseren waar je deze kan kopen)
  • 2 gekonfijte wildzwijnschenkels, (het recept kan ik apart leveren)
  • 300 gram wildzwijn vet

Dit vet hebben de varkens van 35 kg in de winter, vooral in de vang, dit is het gedeelte tussen de ribben en de achterlopers. Je kan ook het niervet gebruiken en bij hele vette varkens op de rug, maar dat zie je niet veel

  • 500 gram witte geweekte (potje) bonen
  • 2 rode uien
  • 1 winterpeen
  • 2 blikken (400 gram) tomaten in blokjes
  • 2 knoflook
  • Bosje peterselie
  • 140 gram tomatenpuree (concentraat)
  • 3 potjes wildfond
  • 4 el ganzen – of eendenvet
  • 4 takjes tijm
  • 4 blaadjes laurier
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 4 el paneermeel
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

BEREIDING: 

  • Verwarm de oven voor tot 150 °C.
  • Smelt het ganzenvet in een grote pan.
  • Kleur de worsten in het vet en haal ze uit de pan.
  • Pel en snipper de uien. Schil de wortelen en snijd ze in stukjes.
  • Bak de uien in hetzelfde vet.
  • Snijd het spek in reepjes en bak het mee. 
  • Voeg de gesneden winterpeen erbij
  • Pel de knoflook en snij deze fijn en voeg deze toe in de pan
  • Bak de tomatenpuree mee
  • Doe de geweekte bonen en de tomaten in blokjes in de pan en roer alles om.
  • Voeg twee potjes wildfond toe
  • Kruid met peper, zout, paprikapoeder, tijm, laurier en rozemarijn.
  • Leg ze met de varkensschenkels in de pan.
  • Zet de pan 1 uur in de oven zonder deksel. Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan zit want de boontjes nemen heel veel water op. Voeg eventueel wat fond toe als het te droog wordt.
  • Haal na een uur de pan uit de oven, voeg de paneermeel toe en roer alles om
  • Zet een deksel op de pan en laat nog eens 2 uur verder garen.
  • Doe de gebakken worsten bij de cassoulet en laat 30 minuten verder garen.
  • Snij de peterselie redelijk grof, de steeltjes mogen er ook bij want dat geeft meer smaak
  • Haal de pan uit de oven roer nog even om en schep deze in een schaal zoals bv in de foto’s en werk de cassoulet af met gesnipperde peterselie.

Wijn advies: 

Deze wijn kan je bij mij bestellen met kortingscode, dit kan via mijn e-mailadres hieronder.

LAAT HET JE SMAKEN & GENIET ERVAN!

BIJ VRAGEN MAIL JE EVEN NAAR:

BUITENHUIS@DE JAGENDEKOK.NL