Je kan hier erwten crème bij serveren
AANTAL PERSONEN: 1 duif per persoon
TOTALE BEREIDINGSTIJD : 40 min
BENODIGDHEDEN IN DE KEUKEN:
- Braadpan
- Vleestang
- Oven of afsluitbare BBQ
- Lichte olie (zonnebloem bv)
- Sauspan
- Garde
- Klein kommetje
- Lepel
- Aluminium folie
INGREDIENTEN:
VULLING:
- Twee takjes rozemarijn
- Twee takjes tijm
- 50 gram cashew noten
- 1 wit pistoletje per duif
- 6 gedroogde vijgen
- 4 cl calvados
- p/z
SAUS:
- 150 ml wildfond
- 2 dl room
- 1 sjalot
- 75 ml calvados
- P / Z
- maïzena
BEREIDING:
DUIF:
- verwarm de oven of BBQ op 160 graden C
- hak de cashew noten niet te fijn
- snij de vijg in 3 stukjes
- pluk de binnen kant van het pistoletje broodjes fijn
- maak van de ingrediënten een deegje en vul de duiven
- steek daar de takjes in, laat ze een beetje uitsteken dit staat mooi bij de presentatie
- je kan de takjes ook inpakken in aluminium folie
- doe de olie in de braadpan en verhit deze
- bestrooi de duif met peper
- schroei deze rondom dicht
- plaats ze in de oven / BBQ voor 25 minuten of tot kerntemperatuur 60 graden is
- pak ze dan in aluminium folie en laat rusten
SAUS:
- schil de sjalot en snij deze fijn
- doe de fond en de room met de sjalot in de sauspan
- laat deze voor de helft inkoken
- doe een el kout water in een kommetje met 1 el maïzena roer dit goed door elkaar
- breng het vocht aan de kook en giet langzaam en al roerend met de garde de maïzena in het vocht, wanneer deze dik genoeg is dan stoppen met gieten
LAAT HET JE SMAKEN & GENIET ERVAN!
BIJ VRAGEN MAIL JE EVEN NAAR :
BUITENHUIS@DE JAGENDEKOK.NL