fbpx Skip to main content
search

Nieuw uitvoeringsbesluit gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

 

Op dinsdag 5 mei 2020 wordt Belgische wapenwetgeving opnieuw verrijkt met een nieuw uitvoeringsbesluit dat op 23 april 2020 door de Koning ondertekend werd.Het nieuwe besluit gaat over de volgende zaken:aangifte van geneutraliseerde vuurwapensuitleenregeling voor jagers op langere termijnelektronisch versturen van documenten geregeld in de wapenwetduur Europese vuurwapenpassenmeldingsplicht voor wapenhandelaars om pogingen tot verdachte transactie te melden bij de lokale politie.U kunt de volledige analyse lezen via de volgende link: http://www.wapenunie.be/files/memo%20KB%2023042020_v1.pdf

 

Einde vrije verkrijgbaarheid geneutraliseerde vuurwapens

 

Op 5 mei 2020 verscheen een Koninklijk Besluit in het Belgisch staatsblad waardoor de aangifteplicht van geneutraliseerde vuurwapens geregeld wordt.

Vanaf 5 juni 2020 zullen geneutraliseerde vuurwapens niet meer vrij verkrijgbaar zijn, er zal steeds een formulier van overdracht model 9ter dienen te worden opgesteld.

Wie reeds geneutraliseerde vuurwapens bezit, heeft tot 14 maart 2021 om die te registreren.

Er komt ook een regeling voor invoer en erfenis van geneutraliseerde vuurwapens. We verwijzen naar de analyse van het KB hierboven of naar onze website voor meer info.

 

Bron:
Nico Demeyere
voorzitter Belgian Weapon Forum
ondervoorzitter Wapenunie
vennoot Armalex Advocaten

Laat een reactie achter