fbpx Skip to main content
search

Het aantal cursisten dat de jachtopleiding volgt, groeit. Waar de afgelopen jaren gemiddeld negenhonderd mensen aan de cursus deelnamen, was de opleiding afgelopen jaar met 1.150 deelnemers volgeboekt. Dat meldt de Koninklijke Jagersvereniging.

 

Ruim duizend jachtcursisten gingen afgelopen week op voor drie wettelijke verplichte praktijkonderdelen van het jachtexamen: hagelschieten, kogelschieten en jachtpraktijk. Om te kunnen jagen in Nederland is het jachtdiploma een wettelijke vereiste.

Het percentage jongeren onder de 36 jaar dat de jachtopleiding volgt, schommelt al zo’n zestien jaar rond de 50 procent. Het cursusjaar van 2004-2005 telde 377 jongeren, afgelopen seizoen namen 625 jongeren aan de opleiding deel.

Jongeren

Directeur Willem Schimmelpenninck van der Oije van de Koninklijke Jagersvereniging vindt het goed om te zien dat weer veel jongeren zich hebben ingeschreven. ‘Wij zien ook in het ledenbestand van de Jagersvereniging dat de vereniging verjongt. We zijn zeer blij met de groeiende interesse in jacht en faunabeheer in Nederland. Jagers zijn vrijwilligers die een belangrijk bijdrage leveren aan het landschap.’

 

Bron: https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2022/06/08/jagersvereniging-groeiende-interesse-in-jacht