fbpx Skip to main content
search

Vlaamse Boogjacht vereniging

Elk jaar houdt de Vlaamse Boogjacht vereniging een tweedaagse opleiding rond de jacht met moderne pijl en boog. Vorig jaar viel de opleiding in het oog van de Corona storm, net in een periode van versoepelingen. Ook dit jaar was de timing nagenoeg perfect en kon, mits de nodige veiligheidsmaatregelen, de opleiding doorgaan. Gelukkig, want zelfs in het midden van een pandemie is de vraag naar een degelijke opleiding rond deze manier van jagen groot.

Deelnemers

Met 30 zeer gemotiveerde deelnemers waren alle plaatsen ingenomen. Het niveau lag dit jaar ook hoog en het slaagpercentage was dan ook uitzonderlijk. Naast het toetsen van het theoretische gedeelte is er ook een praktische proef die men als deelnemer moet afleggen om het IBEP (International Bowhunting Education Program ) certificaat te ontvangen.

Opleiding

Het belangrijkste aan deze opleiding is dat het een basis vormt om met de boog te beginnen jagen. Je leert onder andere wat de beperkingen zijn maar ook de voordelen van dit jachtwapen. En de testen bepalen het persoonlijk niveau van de deelnemer. Lukt het niet dan is oefening de beste kunst ! Voor meer informatie rond de opleiding kan je terecht op de Website van de Vlaamse boogjagers.