fbpx Skip to main content
search
Zoektocht

Als je op gebied van jacht denkt aan een rugzak komt waarschijnlijk de bergjacht onmiddellijk in je op. Alleszins, dat was toch bij mij zo het geval. Tot ik op een dag al dat sjouwen tijdens een drijfjacht beu was. Je kan het je al voorstellen: je jaszakken vol met versnaperingen en drank, onder de ene arm je stoeltje, onder de andere arm je camouflage netje, je geweer om de nek enz. Dan mocht je nog blij zijn dat je geen hindernissen of hellingen tegen kwam. Dus ik ging opzoek naar de perfecte allround rugzak.

Noorse merk Vorn equipment

Bij de zoektocht kwam ik alle formaten, geuren en kleuren tegen. Je had simpele goedkopere rugzakken die niet veel meer als een gecamoufleerde schooltas leken. Maar ik kwam er ook tegen waar je geweer in kon opbergen. Dat sprak me aan, maar het geweer er op een snelle manier uithalen was een ander paar mouwen. Voor de drijfjacht was dat geen probleem, maar stel je eens voor als je aan het stalken was en plots staat daar je levens bok voor je. Als je dan nog je rugzak moest af doen en je geweer er uit peuteren was je bok al lang lopen. Tot ik bij een Noors merk terecht kwam. Vorn Equipment maakt sinds 2009 al rugzakken voor de militaire- en jachtmarkt. Je hebt 3 verschillende opbergvolumes. Maar het meest aantrekkelijke is dat je jouw geweer op een oogwenk uit je rugzak haalt door simpelweg aan een hendeltje te trekken. Je moet je rugzak niet eens af doen, die kan gewoon op je rug blijven hangen. Dit moest ik kunnen testen! Nergens vond ik ze in België of Nederland. Dus besloot het bedrijf zelf te contacteren. Niet veel later kreeg ik mijn rugzak toegestuurd. Dit was het van het! Meer dan voldoende opbergvolume voor je versnaperingen, je dorstlessers, je munitie, je koptelefoon, je radio en camouflage netje. Je geweer zit binnen handbereik net achter je rug en als dat nog niet genoeg is. Je kan zelf je stoeltje aan de buitenkant van je rugzak bevestigen.

De eerste keer

De eerste keer dat ik hem meenam op drijfjacht, wat een verademing. Ik had enkel een rugzak op mijn rug en mij twee handen vrij. Obstakels, hellingen, afdalingen noem het maar op, het was een plezier om naar je post te gaan. Later nam ik hem ook mee bij het stalken en nu zelf bij elke aanzit heb ik hem bij. Ik weet gewoon dat als ik mijn rugzak bij heb, dat ik niets van materiaal mis.

Nieuwe ontwikkeling

De reclame via social media en natuurlijk mond op mond ging snel rond. Ook de Noren kregen door dat er in België en Nederland meer en meer interesse kwam voor de rugzak. Het ging zelfs zo ver dat ik deels mocht meehelpen aan de ontwikkeling van de nieuwe soort rugzakken van Vorn. Zo werd het geweer nog beter beschermd, de opberg vakken nog beter toegankelijk en het stof waterafstotend.

Verschillende volumes

Momenteel zijn ze in 3 verschillende volumes te krijgen: 12 liter, 30 liter en 45 liter. In deze laatste past zelfs een ree of een teckel. Het liefst gebruik ik de allround van 30 liter. Moest je nu echt gaan rondtrekken dan raad ik de 45 liter aan. Voor de iets fijnere jagerinnen onder ons past de 12 liter het beste. Wat niet wilt zeggen dat de 30 liter voor hun te hoog gegrepen is 😉.

 

Weidelijke Groet,

Belgian Hunter

Instagram
Youtube