fbpx Skip to main content
search

En ook bij ons nieuws over de wolf.
Sinds oktober werden er 20 meldingen gemaakt over wolven die zouden gesignaleerd zijn in Wallonië. Uiteraard zijn er daaronder vage meldingen die niet achterhaald kunnen worden. Desalniettemin kunnen er 4 met een grote waarschijnlijkheid worden geverifieerd.
Dit nieuws werd gemeld door Waals Minister van natuur René Collin in het Waals parlement.
De waarnemingen van wolven in Wallonië situeren zich op het Plateau des Tailles en het massief van Saint-Hubert. Beide plekken bevinden zich in onze provincie Luxemburg. Twee maal werd er visueel een wolf waargenomen en twee maal werd dit aangenomen door een aanval op een schaap of ree.
De Waalse overheid heeft nu beslist om een systeem te ontwikkelen dat moet toelaten vast te stellen of er nu al dan niet permanent wolven in ons land verblijven. Om dit te kunnen doen leidt de Waalse overheid ambtenaren, leden van natuurverenigingen, jagers en landbouwers op.
Ook wil de minister overleg plegen met Landbouwers en jagers over een mogelijke terugkeer van de wolf in Wallonië. In het verleden gingen er ook al verhalen rond over solitaire dieren die werden waargenomen in Wallonië. Deze waren waarschijnlijk afkomstig uit Polen of de Alpen.
 

Grijze Europese Wolf

Grijze Europese Wolf

Laat een reactie achter