fbpx Skip to main content
search
Twee meisjes te paard denken dat ze in Waanrode (Kortenaken) achtervolgd zijn door een wolf. Ondertussen hebben ze contact gehad met Jan Loos van welkomwolf.be. Volgens hem ging het niet om een wolf: “Dit is geen wolvengedrag, dat was bijna zeker een hond.”

De twee meisjes waren zondag rustig aan het paardrijden.  Plots werden de paarden bang en vertrokken ze in galop. “Ze waren niet meer in hun normale doen.”

Eén van de meisjes beweert op sociale media dat ze een wolf naar haar paard zag springen.  Daarop lieten ze hun paarden rechtdoor naar huis draven. Volgens de meisjes heeft de wolf hen zo’n 100 meter achtervolgd, tot hij niet meer kon volgen.

Wolvendeskundige Jan Loos van welkomwolf.be had contact met één van de meisjes en denkt dat het geen wolf was. “Die ‘wolf’ zou naast het paard gelopen hebben en sprong omhoog. Dat heb ik een wolf nog nooit zien doen.”

Volgens Jan Loos is de kans klein dat het om de zwervende wolf van Haasrode gaat. “Die beelden dateren van 30 december en het zou vreemd zijn dat die hier blijft hangen. Waanrode mag dan maar twee letters verschillen met Haasrode, die wolf is al lang verder getrokken. Vermoedelijk ging hier om een wolfshond, een kruising van een Duitse scheper en een wolf of om een sledehond. Je kan het verschil alleen zien aan details en vooral aan gedrag. Een wolf zou nooit naar paarden met ruiters op gaan.”