fbpx Skip to main content
search

Afgelopen nacht werden in een weide in Oudsbergen 2 Shetlandpony’s gedood door een wolf. Voor burgemeester Marco Goossens van Oudsbergen (CD&V) is dit de druppel die de emmer doet overlopen. Hij spreekt van een probleemwolf en wil dat Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) maatregelen neemt.

In een weide in Oudsbergen zijn afgelopen nacht 2 Shetlandpony’s doodgebeten door een of meerdere wolven. Burgemeester Marco Goossens van Oudsbergen (CD&V) wil dat er ingegrepen wordt. “In totaal werden al zo’n 40 dieren het slachtoffer van de wolf. Het dierenwelzijn in Oudsbergen komt in het gedrang, onze inwoners zijn ongerust en ik ben ervan overtuigd dat we nu van een probleemwolf kunnen spreken”, zegt burgemeester Goossens.

Volgens burgemeester Goossens is er in Limburg geen draagvlak meer voor de wolf. “We kunnen al lang niet meer van een schuwe wolf spreken. De maatregelen zoals wolfwerende omheiningen helpen onvoldoende en de aanvallen blijven toenemen. Het draagvlak dat we zorgvuldig hebben opgebouwd is al lang verdwenen.”

Lees het volledige artikel hier