fbpx Skip to main content
search

Vorige week nog een bericht over Valwild. En daar stellen de kleinere dieren geen groot risico. Maar vanaf een ree is een Wildaanrijding wel gevaarlijk.
Hieronder een affiche met de impact van verschillende wildsoorten.

Wildaanrijdingen

Wildaanrijdingen

3 Comments

  • Manu Vloemans schreef:

    Beste Hermans Benjamin
    Ik denk dat u met uw klacht ivm de Vlaamse Jager bij Hubertus Vereniging Vlaanderen (HVV) moet zijn en niet bij Hunting.be , is nml niet hetzelfde .
    Mvg.
    Manu Vloemans

    • ivan schreef:

      wat zegt de wet ivm een doodgereden stuk wild binnen en buiten het jachzeizoen? van wie is het? vb ik heb een ree doodgereden, mag ik hem meenemen(geen label beschikbaar), dien ik iemand te verwittigen?

  • 44r schreef:

    Gewoon een vraagje: hoe moet het officieel in het Vlaams Gewest met het eventuele wildbraad afkomstig van zo’n aanrijding? En sla de stap maar over van verklaring van het OCMW als de jacht niet geopend is. Mijn vraag gaat richting voedselveiligheid: als de bestuurder of 1 van de inzittenden van het aanrijdende voertuig niet geïnteresseerd is in het karkas en het wordt meegenomen door een derde: kan en mag dit? Hoe vult hij het document in van Gekwalificeerd Persoon? Ik veronderstel toch dat deze derde vakje 5 moet ondertekenen en dat hij/zij langs een erkende wildverwerkingseenheid moet passeren, die er een veearts moet bij roepen voor een verklaring dat het vlees nog geschikt is voor menselijke consumptie, alvorens het hiervoor mag gebruikt worden? De bestuurder of inzittende kunnen beschouwd worden als “deelnemers aan de jacht”, maar een (bijgeroepen?) derde kan toch onmogelijk de gedragingen kennen van het wild voor de aanrijding? Dus wel degelijk vakje 5 en het parcours langs de erkende wildverwerkingseenheid + veearts? Ik verwacht zelfs dat “eigen consumptie” moeilijk ligt bij doodgevonden wild dat men zelf vooraf niet levend heeft gezien…

Laat een reactie achter