fbpx Skip to main content
search

Wat heb ik nodig als beginnend jager? Je wordt direct overspoeld met verschillende ideeën, merken en types. Iedere jager, wapenhandelaar, drijver heeft meestal zijn eigen idee of ervaringen met jachtproducten.

Wij sommen voor onze kersverse jagers vijf benodigdheden op die je in principe niet kunt missen. Toch worden deze producten vaak niet of verkeerd aangeschaft. Bovendien mogen we 10% korting geven op de artikelen van huntingeurope.be om de nieuwe jongjagers te vieren!

1. Laarzen met neopreen voering

Een goed paar laarzen is een must voor elke jager. In de herfst en winter worden laarzen bijna altijd gedragen op kleinwildjacht. Maar ook op andere momenten als het nat is en je moet sloten of plassen oversteken. Maar ze kunnen evengoed gebruikt worden op grootwildjacht. Kwaliteitsvolle laarzen zijn bovendien voorzien van een binnen voering “Neopreen”. Deze voering zorgt ervoor extra isolatie en zitcomfort – een noodzaak voor een goede jachtdag.

Wellington laarzen
2. Hoge Bottines in combinatie met beenbeschermers

Voor de koude grootwildjachten kies je beter goede “bottines”, omdat je meestal lang stilstaat en met laarzen sneller koude voeten krijgt. Voor de jacht op grofwild verkiezen wij hoge stapbottines in combinatie met beenbeschermers, ook wel “guetres” genoemd. Deze hoge stapbottines geven u niet alleen een comfortabel zitgevoel, maar beschermen ook je voeten en onderbenen tegen de koude, wanneer je op post (muisstil) stilzit.

Jack Pyke mountain Boots
Beenbescherming/ Guêtres
3. Gehoorbescherming

Gehoorbescherming, een item dat vroeger door onze oude garde weinig of bijna niet werd gebruikt. Tenzij door onze collega’s clayschutters die oordopjes gebruikten om zo hun gehoor voor een minimum te beschermen. Vandaag is gehoorbescherming niet meer weg te denken in de jacht. Bovendien hoeft dit geen grote uitgave meer te zijn. Weet dat gehoorschade niet herstelbaar is, dus gebruik het zo veel mogelijk!

Gehoorbescherming Jack Pyke
4. Stoeltje

Een stoeltje … ze bestaan in alle maten, kleuren en materialen. Dus voor iedere smaak is wel wat te vinden. Wat van essentieel belang is voor de jager is de hoogte van je stoeltje, de maat hangt af van je werkelijke lengte. Een te kleine stoel is onhandig want je geraakt moeilijk recht en in een schietklare positie. Zeker op battue is dit handig wanneer het soms zeer snel moet gaan. Een te grote stoel daarentegen zit lastig waardoor je gaat bewegen en dus het wild kan wegjagen.

We raden een stoeltje aan van 65 cm voor personen tot 180 cm. Voor personen groter dan 180 cm raden we een stoel aan van 75 cm.

Battue stoeltje
5. Toetertje

Een “toertje” is op vele jachtrevieren verplicht, om bijvoorbeeld jouw gebuur het eindsignaal te geven met drie horenstoten. Daarom is een toetertje van essentieel belang. In Frankrijk gebruiken het toertje op vele jachtrevieren ook om signalen door te geven tijdens de battue, bijvoorbeeld om wild in de drift te annonceren, of als je een stuk wild hebt gestrekt. Bovendien is het toertje een belangrijke aanvulling op een radio omdat niet iedereen radio heeft en door bijvoorbeeld slecht weer niet iedereen correct geïnformeerd is.

Elless jacht “toetertje”

Om de geslaagden van het jachtexamen 2020 te vieren, geven wij een korting van 10% op alle artikelen van huntingeurope.be, dus niet alleen op de artikelen bovenaan.

Kortingscode: P5NP55GW
Geldigheid: Deze code is geldig t.e.m. 30-09-2020
Minimum aankoop van €50

Verder wensen wij jullie veel succes met jullie eerste jachtseizoen.

 

Het Hunting team