fbpx Skip to main content
search
JachtbelangenWapens

Wapens, munitie, 30-06, en nog meer …

By september 9, 2012One Comment

Onze job is er sinds vorige week iets gemakkelijker op geworden. We hebben een aantal leden die zich als raadsman voorgesteld hebben en die nu regelmatig stukken herlezen en corrigeren.
En nu hebben we er zelfs die artikels schrijven. En, met verstand van zaken.
Hieronder enkele reacties en mails die we graag als apart nieuws publiceren. Ten andere, alle reacties kan u volgen op de balk rechts hiervan bij Recente Reacties:

30-06 (Frankrijk)

De 30-06 is sinds de wet van 06 maart 2012 wettig geworden voor de jacht in Frankrijk. Opgepast, één ding dat ik over het hoofd had gezien is dat de uitvoering ten laatste in werking treedt op 07 september 2013 (artikel 33). “In concreto” betekent dit conform de Franse wetgeving dat de 30-06 en andere militaire kalibers vrij gegeven worden voor de jacht TEN LAATSTE op 07 september 2013. Anders dan in België heeft men in Frankrijk de gewoonte om een wet te promulgeren met een limiet uitvoeringsdatum die inhoudt dat -uitvoeringsbesluiten of niet- de wet in voege treedt op de einddatum door “Assemblée Nationale et Sénat” voorzien en door de “Président de la République” gepromulgeerd, zoals gebeurd in huidig geval. Dus nog niet voor dit jachtseizoen, maar absolute zekerheid is geboden voor 07 september 2013.
Consulteer eveneens te dien opzichte de site http://www.chasseurdesanglier.net/categorie-11635889.html, of bijgaand 30-06 document.
– door Jachtwachter

Reactie I

Een reactie op ons artikel Kogelgeweer van een week of wat geleden.
Heb hier samen met mijn pa ook wel een en ander in huis qua kalibers. maar ik moet zeggen wij zijn dan ook wel twee wapenliefhebbers en zeg maar verzamelaars.
Qua kogelgeweren hebben we.

 • .22
 • 7×64
 • 30-06
 • 8×60 S
 • 300 WM
 • 7 mm RM
 • 9,3×62
 • 9,3×72
 • 44 Magnum
 • 30-06

Dat is het momenteel denk ik zowat. De vraag is niet of er nog gaat bijkomen maar eerder wanneer er nog gaat bijkomen. Wapens zijn in mijn ogen kunstwerken.
Mss nog safari kaliber, mocht ik die olifant of die zogezegd losgebroken panter of andere exotische dieren die wandelaars menen te zien mocht tegenkomen.
– door Tommeke
Jullie zijn mannen van mijn hart. Zo mag ik het weten. Vroeger had ik er veel meer dan nu, maar wegens economische recessie -zeg maar jeugdige domheid- heb ik er een groot aantal moeten verkopen (je bent jong en je wil wel wat, maar de wijsheid volgt niet). Die wilde jaren zijn ook reeds 35 jaar voorbij, dus. Nu wens ik nog enkel wapens te kopen die mij aanstaan en ook een zekere emotionele waarde hebben, dus bestaat mijn huidige collectie gladlopen uit :

 1. een Lord Mount Stephen (1887);
 2. een Nicolas Pieper (1906)
 3. een Jean Falla (1924)
 4. een Laurona juxta (1970)
 5. een Laurona juxta (1971)
 6. een laurona juxta (1978)
 7. een Baïkal superposé gemaakt te (hou U vast) Cocoa Florida (1982)

Moest ik de centen hebben dan zou ik mij liefst een Lefever en/of een Lyman Cornelius Smith kopen, maar ja… ! (Boss of Purdey is ook wat natuurlijk).Wat betreft de kogelgeweren heb ik een zekere voorkeur voor BRNO en CZ vooral gezien de duurzaamheid en betrouwbaarheid. De duitse merken zijn fantastisch, maar spijtig genoeg dikwijls onbetaalbaar. Ik had dus vroeger in mijn collectie een H&H express juxta (in 375 H&H), maar moest die verkopen (snif).
– door Jachtwachter
Misschien moeten we een aparte “Wapenkast” beginnen op Hunting met de foto’s van al dit moois.

Reactie II

Zeker géén enkele negatieve reactie van mijnentwege, buiten (wel positief) deze: “humor bestaat nog en maakt ons leven vreugdevol”. Ik hoop dan toch ook dat ik niet alleenstaand het reactieblad mag vullen? Er zijn zo veel mensen die iets positiefs kunnen inbrengen en al is het niet altijd 100% juist -want zelfs bij refertes naar bestaande teksten heeft men géén absolute zekerheid-, hetgeen telt is het aantal reacties! Ik kan enkel één ding zeggen: “Hunting” is de beste site die ik tot nu toe tegenkwam op dit gebied en vooral mijn felicitaties aan de specialist wapentechniek. Ik dacht dat ik op dat gebied hoog stond, maar hij staat er nog wel iets boven!
– door Jachtwachter

Reactie III

Op oud nieuws (Etalageverbod), maar recente en terechte reactie
Mij lijkt het argument namelijk het voorkomen van impuls aankopen ook weinig steek te houden.
Ik denk dat de wetgeving het afzien van impuls aankopen al heeft weten af te remmen door de verandering van de wetgeving.
De socialisten tonen nogmaals dat ze de vrijheid die de mensen kennen in ons land steeds meer en meer willen inperken. Wat gaan we vervolgens indienen als wetsvoorstel? Etalageverbod voor auto’s?
Want is de aankoop van een wagen voor jonge chauffeurs die de meeste auto accidenten veroorzaken ook geen impuls aankoop?
Komaan, geloof in het goede van de mensheid en straf af wie fouten begaat. Ik ben het volledig eens dat we niet zomaar onmiddellijk aan eender wie een wapen mogen verkopen. Dat het niet zo simpel mag zijn als ik ga naar de winkel betaal neem het wapen mee naar huis en ga mensen doodschieten.
Maar laat ons nu eens eerlijk zijn. Personen die dit alsnog willen doen zullen zonder moeite dit blijven doen door een wapen op de zwarte markt aan te schaffen.
Nee dit wetsvoorstel mist zijn doel en komt slechts op 1 ding neer, de vrijheid van ons wapenliefhebbers, jagers, schutters fnuiken.
Wat is de volgende stap?
– door Tommeke

Jachtverpachting

Ondertussen reeds enkele Hunting leden die samen een bod gaan uitbrengen voor de jachverpachting in Zutendaal. En ook dit doet ons, en onze adverteerder de verpachter, natuurlijk deugd.

One Comment

Laat een reactie achter