fbpx Skip to main content
search
Jachtbelangen

Vergiftiging roofvogels

By augustus 1, 20132 Comments

Er wordt beroep op ons gedaan betreffende de Vergiftiging van Roofvogels.
Als er dan weer zo’n geval is gaat de beschuldigende vinger vrij vlug richting jagers. En kijk, hier krijgen we een kans dit te keren en onze eigen mening te geven.
Alexandra van Tuijl is een master studente Criminologie aan de Universiteit van Gent. Haar scriptie, gepland voor 19 augustus, gaat over dieren in de Criminologie en een onderdeel zeer specifiek over de vergiftiging van roofvogels in Vlaanderen.
enqueteEn, om een duidelijker en breder beeld te krijgen is hiervoor een Enquete opgezet.
De antwoorden worden volledig anoniem verwerkt en bovendien kan je kiezen om op bepaalde vragen geen antwoord te geven. In ieder geval is het massaal deelnemen aan deze enquête een teken dat wij jagers mee willen werken en tegen deze praktijken gekampt zijn. Dit is dan toch een positieve stap in de goede richting waar wij geen nadeel van kunnen ondervinden.
Onze eerlijkheid en jachtethiek maakt dat we oud en alleszins wijs genoeg zijn om een intelligent antwoord te geven op de gestelde vragen.
Misschien kan dit een discussie op gang brengen.
Zijn er te veel roofvogels of roofdieren in het algemeen ?

  • Ja maar dat kan ook liggen aan de sterk veranderde biotoop.
  • Wat zie je als een oplossing tegen vergiftiging?
  • Misschien een effectievere bejaging van de soorten die men wil elimineren als het bv de vos is kan het bejagen van deze soort veel effectiever gebeuren snachts met licht bv.
  • En, waarom niet, in samenwerking met ANB en Vogelbescherming, zoals in Schotland – Vogelbescherming schiet vossen en kraaien;
  • Zo kunnen vele grondbroeders gespaard worden, iets wat men na desastreuze gevolgen in Nederland proefondervindelijk heeft ondervonden.

2minutesDaarom een oproep om massaal deze enquete in te vullen, het neemt nog geen 2 minuten van jullie tijd in:
Enquete Vergiftiging van Roofvogels

2 Comments

Laat een reactie achter